Körfez Geçiş Projesi İçin Kritik Tarih Belli Oldu

Körfez Geçiş Projesi İçin Kritik Tarih Belli Oldu

ÇED süreci kapsamında STK’lar tarafından gelen eleştiriler nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım “İzmirliler isterse yaparız” dediği Körfez Tüp Geçit Projesi’nde İDK toplantısı 17 ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı “35 İzmir 35 Proje” içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi için kritik toplantı tarihi belli oldu.

RAFA KALDIRILMIŞTI

Balçova, Narlıdere, Karşıyaka ve Çiğli İlçesi sınırlarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan İzmir Körfez Geçişi (Otoyol ve Raylı Sistem Dahil) Projesi’nin ÇED süreci içinde 2015 yılının Haziran ayında halkın katılım toplantısı gerçekleştirilmişti.

İzmir Ticaret Odası’nda İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda kentin çok sayıda sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilerin gelmesi üzerine Başbakan Yıldırım, projenin rafa kaldırıldığını ifade etmişti.  Kentte körfez projesine yönelik eleştirilere karşı Yıldırım, “Körfez Tüp Geçit Projesi tartışılıyor. İzmirli konuşsun, görüşsün, kabul etsin hemen başlayalım” ifadelerini kullanmıştı.

İDK TOPLANTISINA ÇIKIYOR
Yıldırım’ın çağrısı üzerine kentteki iş dünyası ve çok sayıda sivil topluk kuruluşunun “Körfez Projesi’ni istiyoruz” açıklamaları yapmıştı. Sürecin ardından proje için kaldığı yerden devam etme kararı alındı.  ÇED süreci kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısına çıkıyor.

PROJE DETAYLARI

Başlaması halinde 5 yıl sonra bitirilmesi planlanan proje dahilinde otoyol bölümü Sasalı Kavşağı’ndan başlayarak İnciraltı’ndan Çeşme Otoyolu’nda birleşecek. Raylı sistem hattı ise Karşıyaka Tramvayı’ndan başlayacak ve Üçkuyular İskelesi’nde son bulacak. Projede 1.8 kilometre Batırma Tüp Tünel, 4.2 kilometre uzunluğunda Körfez Köprüsü ve 800 metre uzunluğunda yapay ada ve bağlantı yollarıyla toplam 8.2 kilometre uzunluğunda olacak Batırma tüp tünel genişliği, 43.40 metre, Batırma tünel en düşük taban kazı kotu eksi 32 metre olacak.

Hazırlanan proje yap-işlet-devret usulü ile ihale edilecek. Projenin toplam maliyeti için 3 milyar 520 milyon TL  harcanacak. Proje sonunda Çiğli–Üçkuyular arasındaki 70 dakikalık ulaşım mesafesi 10 dakikaya inmesi planlanıyor.

Onur Deniz - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.