Konutta “Sanal Gerçeklik” Dönemi Başlıyor

Konutta “Sanal Gerçeklik” Dönemi Başlıyor

Üniversite öğrencileri sanal gerçeklik teknolojisini konut sektörü için uyarladı. Böylelikle VR gözlüğü ve kumandası ile içinde gezip mobilyasından mutfak çekmecelerine kadar beğenilen şekilde dekore edilebiliyor….

A+A-

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri Yağız Türk ve Ulaş Coşkun, “sanal gerçeklik” teknoloji konut sektöründe kullanmak üzere yeni bir ürün geliştirdi. Ürün sayesinde evlere maketten bakmak yerine VR gözlüğü ve kumanda ile ev içinde gezip mobilyasından mutfak çekmecelerine kadar beğenilen şekilde dekore edilebiliyor.

3 BOYUTLU GEZİNTİ

Yrd. Doç. İsmail Okay danışmanlığında hazırladıkları proje hakkında bilgi veren  Türk ve Coşkun, "Konut almayı düşünen bir kişi, inşaat aşamasında ya maket üzerinden ya da satışı yapan firmaların tamamladığı örnek daireyi fiziksel olarak gezerek karar vermek zorunda kalıyor. Biz de yaptığımız sanal gerçeklik projesinde, dijital görselleştirme tekniklerinden biri olan oyun motoru yazılımlarını ve 3 boyutlu modelleme teknolojilerini kullanıp kendi içinde gerçek fiziksel dünyanın kurallarını simüle eden bir yazılım geliştirdik. Yazılımımızı kullananlar, konut almayı hedeflediği projenin sanal gerçeklik uygulaması ile projenin dışını ve istediği daire tipinin içerisini gezebildiği gibi dışarıdan isteği katın manzarasını da gözlemleyebilecek. Basit bir VR gözlüğünü takıp kumandasını kullanarak, satın almak istedikleri evi gezmenin yanı sıra istedikleri gibi dekore edebilecek, daire içindeki dolaplar, çekmeceler, kapılar, duvarlar, yer döşemeleri gibi birçok detaya da anında müdahale ederek kendileri karar verebilecek" dedi.

Yazılımı sadece konut projelerinde değil evini yenilemek veya dekore etmek isteyenler için de tasarladıklarını belirten öğrenciler, kullanım alanları, yapılacak küçük değişikliklerle daha da artabilir dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.