Konutta Damga Vergisi Sıfırlanmalı

Konutta Damga Vergisi Sıfırlanmalı

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, 20 yıllık kampanaya ek olarak konutta damga vergisinin sıfırlanması ve konut teslimlerinden alınan KDV’nin düşürülmesinin sektörü hareketlendireceğini dile getirdi.

A+A-

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, 20 yıllık kampanaya ek olarak konutta damga vergisinin sıfırlanması ve konut teslimlerinden alınan KDV’nin yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin sektöre moral verdiğini belirterek, “Tüketici açısında hükümetin sektöre destek verdiği algısını yarattı. Eskiden bakmaya gelenler artık almaya başladı. Hafta sonu kampanyaya dahil olduk. İnsanlar artık kaparo bırakıyorlar” dedi.

Daha önce yapılan uygulamayla mart ayına kadar 150 metrekarelik konutlarda KDV’nin yüzde 8’e düşürüldüğünü, kendilerinin de aradaki farkı alıcılara yansıtmaya başladıklarını aktaran Hatipoğlu, “Mart ayında kampanya sona erecekti ve fiyatlar tekrar artacaktı. Şimdi bunun eylül ayına kadar uzatılması iyi oldu. Böylece Nurol Park projemizdeki konutların tamamının bu kampanya kapsamında satılmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yabancıların özellikle büyük konut talebi olduğunu aktaran Hatipoğlu, KDV’deki düzenlemenin yabancıya satışın önünündeki engelleri kaldıracağını belirterek, “Bu yıl yabancıya satışta 2014 seviyelerini yakalarız” dedi. Özellikle damga vergisini yabancılara anlatmakta zorlandıklarını aktaran Hatipoğlu, “Damga vergisi kafa karıştıran bir uygulamaydı. Maliyetlerimizi düşürmekten ziyade bunu yabancılara anlatmakta güçlük çekiyorduk. Şimdi ise alıcı ben alıyorum dediği zaman alıyor ve devam ediyoruz. Yabancı alımı açısından damga vergisinin ortandan kaldırılması olumlu bir gelişme oldu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.