Konak Tüneli'nin Üstünde Yapılaşma Yasağı Kalkıyor

Konak Tüneli'nin Üstünde Yapılaşma Yasağı Kalkıyor

Konak Belediyesi'nin Konak Tüneli üstünde yapılaşmayı yasaklayan ve kamulaştırma alanı olarak belirleyen plan notu maddesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından değiştirildi. Bu maddenin değiştirilmesiyle birlikte Konak Tünelinin üstünde bulunan alanlard

A+A-

Konak Yeşildere Bağlantı yolu projesi kapsamında inşa edilen Konak Tüneli'nin üstünde yer alan bölgede yapılaşma, Konak Belediyesi'nin hazırlanan imar dosyasının 10. maddesinde eklediği 'Plan değişikliği onama sınırı aynı zamanda Karayolları kamulaştırma sınırıdır' plan notu tünelin üstünde yapılaşma yapmayı yasaklamış ve kamulaştırma alanı olarak gösterilmişti.

Ancak Karayolları Plan notu 10. maddesinde bir değişkliğe gitti. 'Plan değişikliği onama sınırı aynı zamanda Karayolları kamulaştırma sınırıdır' maddesi çıkarılarak "Plan değişikliği onama sınırı içinde ‘’tünel geçişi’’ olarak tanımlanan alanlar üzerinde yürürlükteki imar planı yapılanma koşulları geçerlidir. Tünelin yapımı esnasında üstünde yer alan yapılara ilişkin oluşabilecek hasarlar vb. konularda karayolları genel müdürlüğü sorumludur. Tünel imalatı tamamlandıktan sonra, tünelin üstünde bulunan alanda yapılacak her türlü plan değişikliği işlemi sırasında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görüşü alınacaktır. Aynı şekilde bu alanda yapılacak her türlü yapılaşma öncesi ilgili idarelerce Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün görüşü alınacak olup, görüş alınmadan yapılan işlemlerden doğacak her türlü zarardan ilgili idaresi sorumludur" maddesi eklendi. 

SORUMLULUK KARAYOLLARINA AİT OLACAK

Plan notunda yapılan değişikliğikle Konak Tüneli üstünde yapılaşma izni verilmiş oldu. Yapılaşma sırasında herhangi bir göçük, çatlak veya doğal afet yaşandığında tüm sorumluluk Karayolları Genel Müdürlüğü'nde olacak. 

Plan notu değişikliği Çevre Şehircilik İzmir il müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı ve 1 ay süre boyunca askıda kalacak.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.