Konak Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü’nün İmar Planı İtirazını Reddetti

Konak Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü’nün İmar Planı İtirazını Reddetti

İzmir Tepecik Eğitim Araştırma hastanesinin yanında bulunan askeri arazinin imar planında sağlık alanı olarak revize edilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün askı sürecinde yaptığı

A+A-

Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinin yanında bulunan askeri alanın terk edilmesiyle il sağlık müdürlüğü bu boş arazide yeni bir sağlık tesisi kurmak için harekete geçti. Arazinin imarda askeri alandan çıkarılarak sağlık alanı olarak revize edilmesi için Büyükşehire başvuruda bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında 1/5000 ölçekli nazım imar planını hazırlayarak mecliste onayladı. Konak Belediyesi de 1/1000 ölçekli imar planını hazırladı. Konak Belediyesinin hazırladığı planlar 4 Mayıs 2017’de askıya çıktı. 1 ay boyunca askıda kalan imar planlarına İzmir valiliği il sağlık müdürlüğü itiraz etti. İl sağlık müdürlüğünün itirazı Konak Belediye Meclisi temmuz ayı birinci oturumunda reddedildi.

AK PARTİ RET OYU VERDİ

Meclise ‘il sağlık müdürlüğünün Güney Mahallesi, 3290 ada, 512,514,745,747,764,767 parseller ile 8372 adaya ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine itirazının uygun bulunmadığı’ şeklinde gelen önergeye Ak Parti ret oyu verdi. İl sağlık müdürlüğünün itirazı CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Mecliste il sağlık müdürlüğünün itiraz gerekçesini okutan Ak Parti grup başkanvekili Sait Başdaş belediyenin hazırlanan planda 160 parselin tamamının kamulaştırma şartı getirdiğini belirterek, “ Bu kadar parselin kamulaştırılması çok ciddi maliyet. İl müdürlüğümüz sadece tesis yapılacak parselleri kamulaştırmak istiyor. Burada yıllardır ek bir sağlık tesisi kazandırmak için çalışan il müdürlüğümüzün önü kesiliyor. 160 parseli kamulaştırmak çok büyük bir bütçe istiyor” dedi.

KAMULAŞTIRMA PLANINA ALDIK DEMEMEK İÇİN PLANA İTİRAZ EDİYORLAR

Konak Belediye Meclisi imar komisyonu başkanı CHP’li Mithat Uğur ise, “Söz konusu alan içerisinde özel mülkiyetler var. Özel mülkiyetlerin kamulaştırılması veya kamulaştırma programına alınması şeklinde bir şart koyduk. Bu şartı kaldırdığımızda il sağlık müdürlüğü sadece istediği yerde kamulaştırma yapabilecek. Biz sadece devlete karşı değil vatandaşa karşı da sorumluyuz. Valilik kamulaştırma planına alıyoruz dediğinde belediye herhangi bir zorluk görmeyecekler. Kamulaştırma programına aldık dememek için plana itiraz ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.