Kocasinan Yunusemre Mahallesinde Yıkımlar Başladı

Kocasinan Yunusemre Mahallesinde Yıkımlar Başladı

Kocasinan Belediyesi tarafından 2 yıldır sürüdürülen Yunusemre Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. Projeyle birlikte bölgeye canlılık kazandıracak ticaret yerleri, oyun alanları, cami, pazar yeri, park ve okul inşa edilecek.

A+A-

OCASİNAN Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yunus Emre Mahallesi'nde köhne binaların yıkımını, davullu zurnalı düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Yıkım töreninde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kentsel dönüşüm sürecinin uzun soluklu bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Yunus Emre Mahallesi’nde başlattığımız dönüşümü Gaziosman ve Yavuzlar Mahallesi’nde de devam ettireceğiz. Bölgenin tamamının kaderini değiştireceğiz. Yaklaşık 2 yıldır süren çalışmanın sonucunda buradaki köhne binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın rızasını alarak yıkımı başlattık. İnşallah köhne yapı yıkımlarının en kısa zamanda tamamlanmasıyla birlikte, şehrimize daha modern yaşam alanlarının olduğu yepyeni bir bölge kazandıracağız. Yaklaşık yüzde 90 oranda hak sahipleriyle anlaşmış durumdayız. Diğer kısımla ilgili ümit ediyorum ki anlaşmamız  tamamlanacak  ve bundan sonra da Yunus Emre Mahallesi için önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Buranın değişmesi, dönüşmesi ve yenilenmesi için gerekli adımların hepsi tamamlanmış ve atılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Mahallede yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili bir de müjde veren Başkan Çolakbayrakdar, “Mahalleye yapacağımız bin 500 konutla ilgili TOKİ ile çalışma yürütüyoruz. Şuan belli bir noktaya geldik. İnşallah çalışmalarımız neticelenirse buradaki konutların tamamını TOKİ işbirliğiyle yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çolakbayrakdar eski evlerin sahipleriyle birlikte ilk balyozu vurarak yıkımı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.