Kira Getirisi En Yüksek İl Aydın

Kira Getirisi En Yüksek İl Aydın

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1.10, geçen yılın aynı dönemine göre ise 8.97 arttı.

A+A-

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre bankanın desteğiyle hazırlanan, 68 il, 242 ilçe ve bin 202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeksinin şubat ayı sonuçları açıklandı.

Buna göre Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,10, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8,97 artış gösterdi.

Konut satış fiyatlarının şubatta en çok yükseldiği kent Denizli oldu. Söz konusu kentte metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2,09 arttı.

Aynı dönemde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 0,73 ile Yalova olarak kayıtlara geçti.

En yüksek brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Giresun'da

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi ise şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,10 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 yükseldi.

Bu dönemde metrekare başına konut kira değerinin en çok arttığı kent Aydın olurken, yükseliş oranı yüzde 2,01 olarak gerçekleşti. Konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2 ile Afyonkarahisar oldu.

Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği illerin başında Aydın gelirken, yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın, Van ve Giresun'da kaydedildi.

Bankadan yapılan açıklamada, REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksinin sonuçları da paylaşıldı.

Buna göre Yeni Konut Fiyat Endeksi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,46 artarken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,79, endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı ocak ayına göre ise yüzde 73,30 yükseliş kaydetti.

Endeks, aynı ay içerisinde, İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0,61, İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde de yüzde 0,06 arttı. Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Asya yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 9.5 puan fazla artış gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.