Kiptaş İstanbul'un 7 İlçesinde 15 Bin Yeni Konut Yapacak

Kiptaş İstanbul'un 7 İlçesinde 15 Bin Yeni Konut Yapacak

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bir kısmı Kentsel Dönüşüm, bir kısmı hasılat paylaşımı ve memur evleri olmak üzere 10-15 bin konut inşa edeceklerini söyledi. Bu yıldan inşaatına başlanacak KİPTAŞ projeleri Silivri, Bahçeşehir, Pendik, Eyüp, Beykoz, Sa

A+A-

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 15 bin yeni konut müjdesi verdi. Yıldırım, . Bu yıldan başlayarak 10-15 bin konutluk kentsel dönüşüm, memur evleri ve hasılat paylaşımı projeleri olacak” dedi. 

Yeni projeler hakkında belgi veren KİPTAŞ Başkanı Yıldırım 15 bin konuta Esenler’de gerçekleştirilecek olan 70-80 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin dahil olmadığını belirtti.

15 BİN YENİ KONUT

Yıldırım, “ “Silivri’de sosyal konut, Bahçeşehir’de memur konutu yapacağız. 5. Levent bir dönüşüm projesi, gecekonduların dönüşümü var, sanayi dönüşümü var. Orası tamamlanmak üzere. Beykoz’da kentsel dönüşüm olacak. Pendik’teki ise sanayi arsası, o da dönüşüm. Birkaç dönüşecek yer var Sarıyer’de. Adet olarak büyük bir proje olmayacak Sarıyer ama maddi değeri yüksek bir proje olacak. Eyüp’te yine çalıştığımız bir kentsel dönüşüm projemiz var. Zeytinburnu’nda çalıştığımız bir projemizin son etabı var. Ona başlayacağız yakında. Bu projeler ile 10-15 bin konut inşa edilecek. 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine kadar bu projelerin bir kısmına başlayıp, bir kısmını da bitireceğiz” diye konuştu. 

LÜKS KONUTA FAZLA TALEP YOK

İstanbul’da şu anda lüks konuta fazla talep olmadığına dikkat çeken Yıldırım, talebin daha çok sosyal konuta olduğunu söyledi. Yıldırım,  “Sosyal konuttan kastım da metrekare fiyatı 1.600 ile 1.800 TL arasında değişen konutlar. Sadece memurlara satılan konutlara da ilgi oluyor. Memur konutunu yapacağımız yerdeki arazi değerli ama sadece memurlara satılacak o proje” ifadesinde bulundu. 

İSTANBUL’DA TOPRAK PAHALI

İstanbul’da arsa fiyatlarının çok pahalı olduğunu bundan dolayı da konut fiyatlarının da yüksek olduğunu belirten Yıldırım, İstanbul’un Avrupa’ya göre ucuz bir yer olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.