Kentsel Dönüşümde Tebligat Sorunu Çözülüyor!

Kentsel Dönüşümde Tebligat Sorunu Çözülüyor!

Kentsel Dönüşümü tıkayan en önemli sorunlardan birisinin de tebligat sorunu olduğuna değinen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, "Elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması gibi bazı usullerin yapılması yönünde çalışma

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Şehircilik Şurası Yönlendirme Kurulu Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "Şura sonucunda kentsel dönüşümün yürüyüşünde yepyeni usullerle karşılaşacağız." dedi. Kentsel dönüşümde işleyişi tıkayan tebligat yöntemiyle ilgili Şehircilik Şurası kapsamında komisyon çalışmaları yapıldığını ve elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması yönünde tavsiye kararı alındığını ifade etti.

Şehircilik Şurası'nın, "Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım", "Kentsel Dönüşüm, "Şehirleşme, Göç ve Uyum", Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" başlıklı 4 ayrı konuda yaklaşık 10 aydır çalışmaları devam ediyor.

Refik Tuzcuoğlu Şehircilik Şurası'nda şehircilikle ilgili çok önemli konuların ele alındığını ifade etti. Tuzcuoğlu, "Bunlardan biri kimlik ve tasarım, diğeri ise kentsel dönüşüm. Deprem bölgesi bir ülke olarak kentsel dönüşümden vazgeçemeyiz ama kentsel dönüşüme bakışımız değişecek." dedi.

Kentsel dönüşümde mesafe aldıklarını belirten Tuzculoğlu, "Bu sürecin yeniden değerlendirilmesi, bundan sonra devam edecek kentsel dönüşümlerle ilgili daha etkin formüllerin geliştirilmesi, daha doğru adımların atılması ve elde edilen tecrübe birikimi ile geleceğe emin ve kararlı bir şekilde yürünmesi adına çok güzel değerlendirmeler oldu." şeklinde açıklama yaptı. 

"Vatandaşın işleri kolaylaşacak"

Kentsel dönüşümün hızlı ilerlemesini engelleyen durumların olduğunu belirten Refik Tuzcuoğlu, şöyle devam etti: "Kentsel dönüşümde işleyişi tıkayan hususlardan bir tanesi tebligatlardaki yöntem. Bir kişiye tebligat yapılamadığı zaman oradaki kentsel dönüşüm tıkanabiliyor. Miras ve intikal davaları doğrudan ilgili olmamakla beraber, dönüşüm sürecini tıkayabiliyor. Şura komisyonları sorunları masaya yatırdı, bu ve benzer bir çok konuda tavsiye kararları geliştirdi. Elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması gibi bazı usullerin yapılması yönünde çalışma komisyonlarının tavsiye kararları oldu. Bunların tamamı şuranın genel kurulunda bir kez daha değerlendirilerek, sonuçlandırılacak. Şura sonucunda kentsel dönüşümün yürüyüşünde yepyeni usullerle karşılaşacağız. Biz bu kararları mevzuata da aktaracağız. Böylece kentsel dönüşümde daha pratik, daha hızlı ve sosyal boyutları da içeren yeni usullerle tanışacağız. Vatandaşın işleri kolaylaşacak, süreçler daha hızlı ilerleyecek." açıklamasında bulundu. 

Tuzcuoğlu, İLBANK, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün sahaya ciddi birer aktör olarak gireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.