Kentsel Dönüşümde Ek Emsal Hakkı 2017'de Sona Eriyor

Kentsel Dönüşümde Ek Emsal Hakkı 2017'de Sona Eriyor

Kentsel dönüşüm projelerinde yıkılan binalara yüzde 25 ek emsal hakkı tanıyan uygulama, 2017 başında son bulacak.

A+A-

Kentsel dönüşüm projelerinde yıkılan binalara yüzde 25 ek emsal hakkı tanıyan uygulama, 2017 başında sona eriyor. Ek emsal hakkından yararlanabilmek için proje ruhsatının 1 Ocak 2017'ye kadar çıkarılması zorunlu tutuluyor.

"SEKTÖRÜN ÖNÜ TIKANIR"

Sektör temsilcileri, hem sektörün, hem de hak sahiplerinin mağdur olmaması açısından sürenin uzatılmasını istiyor.

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Dönüşümde hak sahipleriyle anlaşıp, projeye başlamak için zaten birkaç sene geçiyor. Yönetmelik uzatılmadığı takdirde, ruhsatı çıkmayan projelerde, müteahhitler ve hak sahipleri tekrar bir araya gelip anlaşmak zorunda. Yani tekrar başa dönülmüş olacak. Bu da dönüşüm sürecini daha da uzatacak ve sektörün önünü tıkayacaktır"diye konuştu.

Kentsel dönüşümde ek emsal hakkı 2017'de bitiyor

"SÜRE UZATILMAZSA MAĞDURİYETLER YAŞANIR"

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İN-DER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise, "Şu anda, ruhsat aşamasında olan Türkiye çapında binlerce proje var. Süre dolmadan ruhsat alabilmek için evrakta sahtecilik yapan firmalar bile çıkabilir. Süre uzatılmazsa çok ciddi mağduriyetler yaşanır. Biz aynı zamanda bu hakların sürekli olarak sağlanması için yeni bir yönetmelik çıkarılmasını talep ediyoruz. İmar durumunun alınmasının müktesebat olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.