Kentsel Dönüşüm Başvuruları Nereye Yapılıyor?

Kentsel Dönüşüm Başvuruları Nereye Yapılıyor?

Kentsel dönüşüm yönetmenliği sil baştan değişti. Yeni yönetmenlikte kentsel dönüşümün daha hızlı ilerlemesini sağlayacak kararlar alındı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı sürece dahil oldu. Peki yeni yönetmenliğe göre dönüşüm yönetmeliğince kentsel dönüşüm ba

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanında birbiri ardına inşa edilen kentsel dönüşüm projelerinin değişen yönetmelik ile birlikte hızlanması planlanıyor. Uzmanlara göre Türkiye'de hala 6,5 milyon konutun dönüşmesi şart. Uygulama Yönetmeliği değişen 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasında yer alan değişikliklerden birisi de kentsel dönüşüm başvurularının yapılış yerleri ile alakalı. Peki yeni yönetmeliğe göre kentsel dönüşüm başvuruları nereye yapılacak?

Daha önceki kentsel dönüşüm yönetmeliğinde yalnızca mülkün bağlı olduğu belediyeye kentsel dönüşüm başvurusu yapılabiliyordu. Ancak yönetmeliğin değişmesi ile birlikte artık kentsel dönüşüm başvuruları ilgili belediyenin yanı sıra özel sektör ve TOKİ'ye de yapılabilecek.

Artık neredeyse jet hızında bir sürecin yaşandığı kentsel dönüşümde başvuru yeri değişikliğinin de uygulamada kolaylık sağlayacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.