Kemalpaşa'lı Sanayiciler OSB'ye Metro Hattı İstiyor!

Kemalpaşa'lı Sanayiciler OSB'ye Metro Hattı İstiyor!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayiciler metro hattının Kemalpaşa'ya kadar ulaştırılmasını ve ilçede itfaiye kurulması istediklerini açıkladı.

A+A-

İzmir'in en büyük sanayi merkezlerinden biri olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ne metro hattı gelmesi ve itfaiye kurulması istendi. İzmirli sanayiciler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulundu. 

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği, Aziz Kocaoğlu tarafından  her ay düzenlenen geleneksel kahvaltıya katıldı. KEŞİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, sanayicinin farklı alanlarda desteklenmesi konusunda hem merkezi hükümete hem de yerel yönetimlere çok önemli görevler düştüğünü belirtti.

eTA Taşımacılık sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantı Kemalpaşa Ramada Otel'de düzenlendi. Yöndem, Kemalpaşalı sanayicilerin en büyük sorunlarından birisinin raylı ulaşım olduğunu belirtti. 

Yöndem, "Her gün 10 binlerce İzmirlinin yoğun bir şekilde seyahat ettiği Kemalpaşa'ya raylı sistemle ulaşım sağlanamaması, sanayicilere İzmir'in başka ilçelerinde ikamet eden nitelikli işgücüne ulaşma noktasında sorunlar çıkarıyor" şeklinde konuştu.

Kocaoğlu istemlerin karşısında şu açıklamalarda bulundu.  Kocaoğlu, "KOSBİ'de bir demiryolu temel atma töreni yapıldı ve bir istasyon da yapıldı. Tren oradan kalkıyor, Manisa ve Emiralem'i dolaşıyor, Menemen'i geçip limana geliyor. Oradan liman 24-25 km. Bu yolun izni de var. Belkahve sorunu da yok. Biz diyoruz ki bu yol 2 banliyö 2 hızlı tren olmak üzere 4 hat olarak Kamil Tunca'nın altından Basmane Garı'na ve limanabağlansın. Başbakan da böyle bir şey söyledi, detaylarını TCDD yetkilileri ile arkadaşlarımız konuşacak. Biz de o zaman Başbakanımızdan dillendirdiği bu talebi de onlara ileteceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.