Karşıyaka'da Yeni Yapılara ‘Çöp Konteyneri’ Şartı

Karşıyaka'da Yeni Yapılara ‘Çöp Konteyneri’ Şartı

Karşıyaka Belediyesi, yeni inşa edilecek binalara ‘çöp konteyneri’ şartı getiriyor.Artık yapı projelerinde, daire sayısına göre yer altı ya da yer üstü konteynerlerine yer verilmesi zorunlu olacak. Şartları yerine getirmeyenler, yapı kullanma izni alamaya

A+A-

Karşıyaka Belediye Meclisi, ilçe genelinde yeni inşa edilecek binalara çöp konteyneri zorunluluğu getiren düzenlemeyi oybirliğiyle kabul etti. Buna göre, 40 daire (bağımsız birim) ve üzeri siteler ile büyük iş merkezlerinde, çöpler yer altına alınacak. İnşaat firmaları, yapı projelerinde her 40-80 daire için 1 adet yer altı konteyneri alanı belirleyecek. Yapı kullanma izni de bu konteynerlerin konulması ve kapalı muhafaza alanı yapılması şartıyla verilecek.

UYGULAMA BU AY BAŞLAYACAK

40 daireden az olan ve yer altı konteyneri alanı düzenlenemeyecek parsellerde ise yer üstü konteyneri uygulaması yapılacak. Müteahhitler, bu binalar için yer üstü konteyneri satın alacak ya da her 5 daireye karşılık gelen konteyner bedelini ödeyecek. Yeni uygulama, bu ay içerisinde başlatılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.