Karşıyaka Tramvayında Deneme Seferleri 2 Ay Sonra

Karşıyaka Tramvayında Deneme Seferleri 2 Ay Sonra

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Karşıyaka tramvayında da deneme seferlerinin 2 ay sonra başlayacağını duyurdu. Kocaoğlu, özel idare malları konusunda da "Haklı davamızı sürdüreceğiz ve bu mallara sahip olacağız. Bu bizim en doğal hakkımızd

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri raylı sistem yatırımlarını anlattı:
"Çağdaş kentte yaşamak ulaşımın ana omurgasını raylı sisteme taşımakla mümkün. Zamanında, sağlıklı, konforlu ulaşım için raylı sistem yatırımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 11 km metro devraldım. Bugün metro 21 km'ye çıktı. İZBAN 110 km olarak çalışıyor. 26 km uzunluğundaki Selçuk hattında Büyükşehir Belediyesi'nin bütün çalışmaları bitti. TCDD'nin çalışmalarının bitiminde orayı da hizmete alacağız. Selçuk'tan Aliağa'ya İZBAN çalışacak. Bergama hattının yatırımın a bir an önce başlanması konusunu Sayın Başbakan'a ilettik, kendisi de ihaleye çıkılması konusundaki iyi niyetini belirtti. Karşıyaka tramvayında bundan 2 ay sonra deneme seferleri başlayacak. Şubat-Mart gibi yolcu taşımaya başlayacak. Konak tramvayı ise 2017 Ekim-Kasım döneminde devreye girecek. İki tramvay hattının toplam uzunluğu 24 km. Selçuk İZBAN hattının da devreye girmesiyle 180 km raylı sisteme ulaşacağız."

Metro yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Üçkuyular- Narlıdere metrosunun bütün çalışmaları bitti. Kalkınma Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Kredi görüşmeleri tamamlandı, Bakanlar Kurulu onayının ardından ihaleye çıkacağız. Buca Tınaztepe-Üçyol metro hattımızın proje çalışmaları bitti. Aynı sürecin işlemesinin ardından 2017 yılı içinde ihaleye çıkacağız. Onun da toplam uzunluğu Narlıdere ile birlikte 20 km" diye konuştu.

Deniz ulaşımının güçlendirilmesi için bütün vapurların yenilendiğini, yeni iskeleler kurulması için onay süreçlerinin beklendiğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, karayolu trafiğini rahatlatacak yeni yolların yapım çalışmalarının da sürdüğünü sözlerine ekledi. Başkan Kocaoğlu, tek biletle 90 dakika ulaşım imkanı sağlayan sistemin Türkiye'deki tek uygulama olduğunu ifade ederek, "Kim neresinden hesaplarsa hesaplasın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma verdiği sübvansiyon, Türkiye'nin tüm kentlerinden kat kat fazladır" dedi.

İl Özel İdaresi malları hakkımız

Kapatılan İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda da görüşlerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Bu malların İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gölgesi düşmüyor. İl Özel İdaresi'nin görevlerinin yüzde 95'inden fazlası Büyükşehir Belediyesi'ne görev olarak verildi. İl Özel İdaresi'nin malları, İzmir'in kaynaklarıyla, yerli yerel sermayeyle aldığı mallardır. İzmir'in malıdır. İl Özel İdaresi'nin görevlerini üstlenen Büyükşehir Belediyesi'ne tapularının verilmesi gerekmektedir. Yargıda bu konuda bir tereddüt yok. İdarede tereddüt var. İl Özel İdare'sinin Konak'ta iki büyük binası var. Yargı 'bunlar göreve göre dağıtılsın' dedi. Geçmiş valimiz her ikisine de kendisini ortak etti. Yeni gelen valimiz de şimdi bir toplantı yaparak OHAL çerçevesinde Yatırım İzleme Koordinasyon Kurulu'na tüzel kişilik verildiği için bütün bu malları kendi bünyesine aldı. Tabi bu davamız sürecek. Bu ülkede adalet sisteminin nüvesi kalsa bile, haklı davamızı sürdüreceğiz ve bu mallara sahip olacağız. Bu bizim en doğal hakkımızdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.