Karşıyaka Stadı İmar Planına Şehir Plancıları Odası'ndan İtiraz

Karşıyaka Stadı İmar Planına Şehir Plancıları Odası'ndan İtiraz

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından değişiklik yapılarak askıya çıkarılan Karşıyaka Stadı imar planına Şehir plancıları Odası İzmir şubesi itiraz etti.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karşıyaka Stadı ile ilgili yaptığı imar planı değişikliğine Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi’nden itiraz geldi.

Yıkılan İlçe Stadı'nın yerine yapılacak Yalı'daki 15 bin kişilik stat projesi, Karşıyaka Belediyesi'nin yükseklik, yaklaşma mesafeleri gibi itirazları göz önünde bulundurularak revize edilmişti. Stadın ilk ihalesi 28 Ocak 2014'te yapılmış, daha sonra 15 Haziran 2017'e ikmal ihalesi gerçekleştirilmiş, stat arazisinde önce ruhsata tabi olmayan kazıklama, altyapı ve zemin iyileştirme çalışmaları yapılmıştı.

GÖRÜŞLERİMİZİN OLUMLU KARŞILANACAĞINI TEMENNİ EDİYORUZ

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin imar planı değişikliğine Cuma günü itiraz ettiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, “kulüp ile Perşembe günü imar planı değişikliği ile ilgili toplantı talebimiz oldu. Talebimiz uygun görüldü ve toplantıya Kulüp yönetimi, İZVAK ve ecrimisil katıldı. Yapılan toplantıda imar planı değişikliği ile ilgili yaptığımız itirazları ilettik. Görüşlerimizi dinlediler ve biz de onların görüşlerini dinledik. Yapılan görüşmenin ardından ertesi gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na itirazımızı ilettik. 30 günlük itirazları değerlendirme sürecinde Bakanlığın görüşlerimizi olumlu karşılayacağını temenni ediyoruz” denildi.

Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.