Karşıyaka Opera Binası 2. Kez İhaleye Çıkıyor

Karşıyaka Opera Binası 2. Kez İhaleye Çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayında iptal ettiği 400 milyon liralık opera binası ihalesine yeniden çıktı. 2'nci ihalede de, şartnameye konulan özel hükümler aynen korundu.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılan hikayesine dönen opera binası için yeniden harekete geçti. 10 yıllık projelendirme sürecinin ardından 15 Aralık 2016'da gerçekleştirdiği opera binası yapım ihalesini geçtiğimiz Ocak ayında iptal eden Büyükşehir, 26 Nisan'da yeniden ihaleye çıkma kararı aldı.

ŞARTLAR DEĞİŞMEDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce yayınlanan ihale dokümanlarında en çok dikkat çeken konuysa bir önceki ihalenin iptal nedenleri arasında yer aldığı öne sürülen özel hükümler oldu. Bir önceki ihale dokümanlarında olduğu gibi 26 Nisan'da yapılacak ihalede de katılımcılardan 'Yeni opera salonu veya drama sahnesi mekaniği imalatı veya eski bir sistemin kaldırılarak yeniden yapıldığı bir sahne sistemi mekaniği imalatı yapmış olma' şartı arandı. Büyükşehir, ihalenin 26 Nisan 2017'de, saat 10.00'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve belgelerin taşıması gereken kriterler başlığı altında katılımcı firmalardan istenen iş deneyim belgeleri bölümünde de bir takım düzenlemelere gidildiği görüldü. Buna göre iptal edilen ihale şartnamesinde yer alan, 'son 15 yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin oranı yüzde 75'ten az olmama' şartında oran, yüzde 60'a düşürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.