Karaman'a Havaalanı Müjdesi!

Karaman'a Havaalanı Müjdesi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantı gerçekleştirdi. Elvan, bölge için birçok yatırım ve proje müjdesi verdi.

A+A-

Grand Karaman Otel’de iş adamları, TSK temsilcileri, daire müdürleri ve siyasi parti üyeleri ile yemekte bir araya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman için müjdeler verdi. 

HAVAALANI İÇİN İLK KAZMA VURULUYOR 

Bakan Elvan, Karaman’a ve komşu illere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ulaşım projelerinden bahseden Elvan, Karaman’a ve çevresine yapılan yatırımların Karaman ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Karaman’da hızlı trenin en kısa sürede tamamlanacağını aktaran Elvan, “Karaman’ı Mersin’e, İstanbul’a ve diğer hızlı tren hatlarımız tamamlandığında Karaman’ı İzmir’e, Eskişehir’e ve Kars’a kadar Edirne’ye kadar bağlayacağız. Buradan trene binen bir kardeşimiz Londra’ya ulaşabilecek. Ve yine buradan trene binen bir kardeşimiz Orta Asya Cumhuriyetleri’nden birine ulaşabilecek. Hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız. Bu ulaşım yatırımları şunu sağlıyor, Karaman’ı kuzeye, güneye, kuzey batıya, güney batıya ve Karaman’ın doğuya olan ulaşım bağlantılarını güçlendiriyoruz. Zaten karayoluyla ulaşımımız var, hızlı tren hattımızı da tamamlayacağız, üstüne birde havaalanımız gelecek. Havaalanı yatırımında da bu yıl Allah’ın izniyle ilk kazmayı vuracağız.” dedi. 

“KAYMAK GİBİ ASFALT YOL OLACAK” 

Köylere birçok yatırım yapıldığını söyleyen Bakan Elvan, köy yollarının düzeltileceğini söyledi. Elvan, “Karaman'ın büyük sorunlarından olan köy içi yolarının düzenini iki katından fazla artıracağız. Bunun müjdesini şimdiden vermiş bulunmaktayım. Grup yollarını kullanan kardeşlerimize söylüyorum. Artık Karaman’ın grup yolları sıcak asfalt olacak. Bununla ilgili de ödeneği bu yıl gönderiyoruz. Artık sati kaplama yol olmayacak. Artık grup yollarımızda ‘kaymak’ gibi asfalt olacak.” şeklinde konuştu. 

“BAKANLIĞIMIZ BU MAHALLEYE DESTEK VERECEK” 

Karaman ve kendi için Tapucak Mahallesinin önemli bir mahalle olduğunu aktaran Elvan, “Karaman aynı zamanda bir medeniyetler şehri. Binlerce yıllık geçmişi olan Binbir Kilise’den tutun Yunus’umuza varıncaya kadar binlerce esere ev sahipliği yapan ilimiz. Çok sayıda kültürel varlığımızı restora ettik ve hizmete sunduk ama öyle bir mahallemiz var ki Karaman’ın göz bebeği olması gereken bir mahalle. Benim milletvekilliği döneminde de çok önemsediğim ve bu noktada iş adamlarımızın da adım atması gerektiğini söylediğim bir mahalle. Sizlere söz veriyorum, Tapucak Mahallesinin tüm evlerinin giydirme işlemlerini ve sokak sağlıklaştırma işlemlerinin tamamını ben üstleniyorum. Bakanlığımız buna destek verecek, KOP kapsamında bunu destekleyeceğiz.” dedi. 

KARADAĞ CAZİBE MERKEZİ OLACAK 

Kalkınma Bakanı Elvan son olarak Karadağ’ın cazibe merkezi olacağı müjdesini verdi. Elvan, şunları söyledi; “Karadağ’a yönelik olarak bir proje hazırlıyoruz. KOP idaremiz ve MEVKA’mız bu projeyi detaylandıracak. Karadağ’ı öyle bir dağ haline getireceğiz ki bu bölgenin cazibe merkezi olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Tarım Bakanlığımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Kalkınma Bakanlığımızın destekleriyle orada Karadağ için muhteşem bir proje hazırlıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.