Karabağlar Barış Mahallesine Yeni Semt Merkezi Geliyor

Karabağlar Barış Mahallesine Yeni Semt Merkezi Geliyor

Karabağlar Belediyesi semt merkezi projelerine bir yenisini daha ekliyor. Barış mahallesinde yeni bir semt merkezi açılacak. Semt merkezinde taziye evi, dershane ve çok amaçlı salon gibi sosyal alanlar yer alacak.

A+A-

Barış Mahallesi’nde yakın bir zamanda ihaleye çıkacak olan “Barış Semt Merkezi” 5 kattan (bodrum, zemin ve 3 kat) oluşacak. Toplam inşaat alanı 971 metrekarelik alanın zemin katında 150 kişilik taziye evi, 1. katında dershane ve 3 adet derslik, 2. katında kadınların el becerilerini geliştirecekleri 5 adet kurs odası, son katta ise kadınların aerobik, sinema, her türlü gösterilerini yapabilecekleri toplam 200 kişilik çok amaçlı salon yer alacak. Barış Semt Merkezi, ihaleye çıktıktan sonra yer tesliminin ardından 360 iş gününde tamamlanacak.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ve halen hizmet veren Limontepe, Eskiizmir, Özgür, Aydın, Cennetçeşme, Aşık Veysel, Esendere ve Refet Bele semt merkezlerine yakın bir zamanda Barış Semt Merkezi de eklenecek.

Her mahalleye bir semt merkezi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, semt merkezlerinin önemine değinerek, semt merkezlerinin vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Selvitopu, kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarını son derece önemsediklerini de belirterek, “ Belediye olarak bundan sonra da semt evlerine gereken desteği vermeyi sürdüreceğiz. Semt evlerinde gerçekleştirilen kurs ve eğitimlerle vatandaşlarımıza daha yakından hizmet vereceğiz. Bundan sonraki amacımız bütün mahallelere birer semt merkezleri kurmak. Barış Mahallesi’ndeki semt merkezi de modern bir işleve sahip olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.