İzmir'in En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Gaziemir'de Başlıyor

İzmir'in En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi Gaziemir'de Başlıyor

İzmir Karabağlar'ın en büyük kentsel dönüşüm projesi Palandöken 1071'de hızla sona yaklaşan Palandöken Hakbir İnşaat, 500 konuttan oluşacak ve İzmir'deki en büyük dönüşüm uygulaması olacak Gaziemir Sosyal Konutlar'daki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye

A+A-

Düzenledikleri toplantılarla bölgedeki vatandaşları bilgilendirdiklerini ve 3'te 2 çoğunluğa ulaştıklarını belirten Palandöken Hakbir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, proje seçim aşamasına geldiklerini söyledi.

1 Ekim'de yürürlüğe girecek Yeni Planlı Tip İmar Yönetmeliği hakkında da bilgi veren Palandöken Hakbir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, 30 Haziran'da sona eren kentsel dönüşümde 1,25 ek emsal hakkının 1 Ekim tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı.

Gaziemir Sosyal Konutlar sakinlerinin 1,25 ek emsal hakkından faydalanabilmek için en kısa zamanda başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlatan Ünal, böylece bölgedeki kentsel dönüşümün de sağlanabileceğini dile getirdi.

EN BÜYÜK ÖNCELİK CAN GÜVENLİĞİ

Gaziemir Sosyal Konutlar'daki binaların eski ve depreme dayanaksız olduğuna dikkat çeken Ünal, Palandöken İnşaat olarak en önemli önceliklerinin depreme karşı dayanaklı binalar inşa ederek, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti.

Gaziemir Sosyal Konutlar'daki evlerin 65'er metrekareden oluştuğuna ve konut sakinlerinin evlerinden mutsuz olduğuna da değinen Binali Ünal, ''1.25 ek emsal hakkıyla 65'er metrekarelik evler 100 metrekareye çıkacak. Üstelik bunun için de kimse ekstra bir maliyetin altına girmeyecek. Hem evler yenilenmiş olacak; hem de vatandaşlardımız daha fazla yaşam alanına kavuşacak. Ancak bunun için bir an önce dilekçelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulması gerekiyor. Projemizin adını da Palandöken 1299 olarak belirledik'' diye konuştu.

EVLERİN DEĞERİ 400 - 500 BİN TL.'YE YÜKSELECEK

Adnan Menderes Havaalanı'ndan dolayı Gaziemir'de kat yüksekliğine izin verilmediğini ve bu sorunun yıllarca Gaziemir'deki dönüşümü olumsuz etkilediğini açıklayan Ünal, bakanlık nezdinde yaptıkları çalışmalar sonucu bu sorunu aştıkları müjdesini de verdi.

Gaziemir'in bundan böyle kentsel dönüşümde sorunlarını çözmeye başlayacağını ve daha güzel bir yaşam alanına dönüşeceğini belirten Binali Ünal, Gaziemir Sosyal Konutları sakinlerinin de kentsel dönüşümle birlikte modern konutlara kavuşacaklarını kaydetti.

Kentsel dönüşümün ardından yenilenen binalardaki evlerin fiyatlarının 400 ile 500 bin TL arasında bir değere yükseleceğini de aktaran Binali Ünal, ''Bölgede yapılacak kentsel dönüşüm sadece daha güvenli ve büyük evlerde yaşamı sağlamayacak, aynı zamanda karlı bir yatırım olacak. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz çok sayıda proje var ve site sakinleri dönüşümün ardından büyük bir memnuniyet yaşıyor. Bir deprem bölgesinde bulunduğumuzu asla unutmamalıyız. En önemli konumuz can ve mal güvenliği. Bunun için de hep beraber el ele vererek önlemimizi baştan almalıyız'' ifadesini kullandı.

20 DÖNÜMLÜK ALANDA 500 KONUT DÖNÜŞECEK

Gaziemir Sosyal Konutlar'da şu an 30 binada 65'er metrekareden oluşan 300 konut bulunuyor. Yaklaşık 20 dönümlük arazide yer alan Sosyal Konutlar'daki dönüşümün ardından ortalama 100 metrekarelik 500 konut inşa edilecek. Kentsel dönüşümün de yaklaşık 2 yıl sürmesi bekleniyor. Sosyal Konutlar sakinleri de bir an önce kentsel dönüşümün başlaması için Palandöken İnşaat ile birlikte uyumlu bir çalışma yürütüyor. Çok sayıda sakin dönüşüm için imza verirken, diğer sakinler de bilgilendirme toplantılarının ardından imza verecekleri yönünde taahhütte bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum