İzmir'deki Nitelikli Konutlara Talep Artacak!

İzmir'deki Nitelikli Konutlara Talep Artacak!

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı ve Mopsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler, İzmir'de arka arkaya yaşanan depremlerin nitelikli konuta talebi artıracağını dile getirdi.

A+A-

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı ve Mopsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler, ekonomik büyüme hızı ve son günlerde İzmir'de arka arkaya yaşanan depremlerin nitelikli konuta talebi artıracağını dile getirdi. 

Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyümesine ilişkin değerlendirme yapan Güler, "Bu yüksek büyüme oranı Türkiye ekonomisinin temel aktörlerinden olan inşaat sektörüne de çarpan etkisi yaratacak ve talep yükseltecektir" dedi. 

Sanayi ve hizmet sektörlerindeki büyüme hızının yüzde 5'in üzerinde gerçekleşmesinin yanı sıra, inşaat sektöründeki yüzde 3.7'lik büyümenin ekonomi üzerinde büyük moral etkisi olacağını bildiren Güler, "Son dönem uygulanan teşviklerin bu büyüme oranındaki etkisi tartışılamaz. Bir yanda ihracatta olumlu gelişmeler yaşanırken, teşvikler sayesinde iç talepte de yükselme yaşanıyor" dedi. 

Bu yıla ilişkin büyüme tahminlerinin olumlu yönde revize edileceğini düşündüğünü ifade eden Güler, "İstihdam sağlayan ve birçok alt dalda katma değer yaratan inşaat sektörü şimdi daha da önem kazandı. Sektörde talep yükselmesi ile birlikte fiyat artışlarının süreceğini de tahmin ediyorum" diye konuştu. 

Güler, İzmir'de yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremin hasarsız atlatılmasında son dönemde yükselen inşaat kalitesinin etkisi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.