İzmir’deki Hazır Beton Şirketine ‘Rekabet Kurulu’ Şoku!

İzmir’deki Hazır Beton Şirketine ‘Rekabet Kurulu’ Şoku!

Geçtiğimiz Yılın başlarında betona yapılan yüzde 35’lik zammın tepkileri hala devam ediyor. MÜFED ve TTO’nun şikayeti üzerine rekabet kurulu 6 beton firmasına 70 milyon liranın üzerinde para cezası kesmişti. İzmir’de faaliyet gösteren Dere Beton, MÜFED ve

A+A-

Ocak 2016’da beton firmalarının yüzde 35 zam yapması müteahhitlerin tepkisine neden olmuştu. Zammın yüksek olduğunu savunan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) üyelerine hazır beton boykotu çağrısında bulunmuştu. Bununla da yetinmeyen MÜFED ve TTO Rekabet Kurulu’na şikayette bulundu. Rekabet Kurulu zam yapan 6 firmaya 70 milyon liranın üzerinde ceza yağdırdı.

DERE BETON, MÜFED VE TTO’YU ŞİKAYET ETTİ

Dere Beton, MÜFED ve TTO’yu hazır beton boykotu ve beton santrali kurma niyetiyle hazır beton sektörüne zarar verdiğini gerekçe göstererek rekabet kuruluna şikayette bulundu. Ancak Rekabet Kurulu yaptığı inceleme sonunda MÜFED ve TTO hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

REKABET KURULU’NUN GEREKÇELİ KARARI

Rekabet Kurulu’nun açıklamasında, ‘TTO ve MÜFED’e üye müteahhitlerin, sayıca fazla olmalarına rağmen iddia konusu eylem bakımından hazır beton pazarını etkileyebilecek bir piyasa gücüne sahip olmadığı değerlendirilmektedir’ denildi. Rekabet Kurulu beton tesisi kurma çağrısı ile ilgili olarak da, “Tüm İzmir iline hizmet vermesi planlanan bir beton tesisi kurulmasına yönelik EBSO’ya yapılmış herhangi bir başvuru olmadığı EBSO’dan alınan belgeden anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.