İzmir'de 'Yapı ve Asansör' Konulu Sempozyum

İzmir'de 'Yapı ve Asansör' Konulu Sempozyum

'Yapı ve Asansör’ ana temasıyla 13-15 Ekim 2016 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek olan Asansör Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi

A+A-

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubeleri tarafından 13-15 Ekim 2016 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan Asansör Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, asansörlerin, insan yaşamının daha konforlu ve kolay hale gelmesinde önemli paya sahip olduğuna dikkat çekerek, “Asansör teknolojisindeki çok hızlı gelişmeler ve değişim, güvenlik, konfor, enerji verimliliği gibi konular asansörlerde mühendisliğin önemini gittikçe arttırmaktadır. Bu nedenle Elektrik Mühendisleri ve Makina Mühendisleri Odaları kendi meslek alanlarını doğrudan ilgilendiren asansör sektörüne yönelik çalışmalarını her anlamda geliştirerek meslek, üye ve toplum yararı çerçevesinde yoğunlaştırmaktadır” diye konuştu.

Bu doğrultuda Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2016’nın 13-15 Ekim 2016 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde ‘Yapı ve Asansör’ ana temasıyla gerçekleşeceğini ifade eden Ermin, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan teknolojik gelişmeleri irdeleyerek, yasal düzenlemelerin ve standartların etkilerini sempozyumda tartışmayı hedefliyoruz. Sempozyum ile ülkemizde yaklaşık sayısı 300 bini bulan asansörlere ilişkin, ilgili sektörde üretim ve üretim sonrası süreçlerde yaşanan sorunlar ve bunların çözüm önerileri ortaya konulacaktır” şeklinde konuştu.

Ermin’in ardından söz alan EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mükremin Zülkadiroğlu ise TMMOB’ye bağlı meslek odaları olarak kamu yararına faaliyetlerde bulunduklarını ve sempozyumun düzenlenme amaçlarından birinin de yurttaşların daha konforlu ve güvenli bir yaşam sürmelerine katkıda bulunarak kamu yararı sağlamak olduğunu vurguladı.

Sempozyum süresince 9 oturumda 28 bildiri sunulması planlanırken, çocuklara yönelik asansör ve yürüyen merdiven eğitiminin yanı sıra apartman yöneticilerine yönelik de asansörlerin yıllık zorunlu periyodik kontrollerine ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Ayrıca sempozyuma paralel olarak devam edecek olan sergiye de çok sayıda sektör firması katılım sağlayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.