İzmir'de Ofis Kiraları Arttı, Dükkan Kiraları Düştü

İzmir'de Ofis Kiraları Arttı, Dükkan Kiraları Düştü

İzmir’de ofis tarzı çalışma hayatının tercih edilmeye başlanması, kira fiyatlarına da yansıdı. AVM’lerde ve ofis-büro tipi kiralamalarda önemli artışlar yaşanırken, kentin önemli ve kalabalık çarşılarındaki dükkanların kiralarında düşüş meydana geldi

A+A-

İzmir'de özellikle ofis ve büro tarzı kiralamalar ile AVM'lerde işyeri kira fiyatlarında önemli artışlar meydana geldi. Merkezi cadde ve çarşılardaki kira fiyatları yatay bir seyir izlemeye başlarken, Konak Kemeraltı, Karşıyaka Çarşı, Hatay İnönü Caddesi, Bornova Mustafa Kemal Caddesi ve Balçova Ata Caddesi gibi bölgelerde kira ve satış fiyatları durağan bir seyir izlemeye başladı.

AVM SAYISI ARTTI

İzmir genelinde konut piyasasındaki hareketliliğe rağmen dükkan ve iş yeri kiralama ve satış piyasasının son zamanlardaki durgunluğunun dikkat çektiğini belirten gayrimenkul satış uzmanları, il genelinde AVM sayısının artması ve büyük markaların artık alışveriş merkezlerini tercih etmesinin bunda önemli rol oynadığını söyledi. Öte yandan, son bir yıldır yaşanan toplumsal olaylar ve ekonomik dalgalanmalar nedeni ile İzmir'in gözde merkezlerinden Alsancak, Karşıyaka, Bornova ve Hatay semtlerinde dükkan kiralamalarının yapıldığı bir çok caddenin eski ilgiyi kaybettiğini de belirten uzmanlar özellikle Kemeraltı çevresi, Fevzipaşa Bulvarı, Kavaflar Çarşısı'nda kira değerlerinin artış göstermediği ve kiralanma sürelerinin uzadığının görüldüğünü belirtti. Mülk sahiplerinin kiralama fiyatlarını indirmesine rağmen yatırımcıların çekimser davrandıklarını da vurgulayan uzmanlar, dükkan tarzı ticari gayrimenkullerin satış hızı ve satış değerlerinin son birkaç yıldır gerilediğine dikkat çekti.

OFİS KONUTLAR

Madalyonun diğer yüzüne bakıldığında ise İzmir genelinde işyeri, ofis fiyatları son yıllarda artış göstermekle birlikte, özellikle Bayraklı ilçesinde İzmir Adliyesinin bölgeye gelmesi ile bölgede önemli bir hareketliliğin başladığını belirtildi. Gayrimenkul satış uzmanları bölgede büyük yatırım projelerinin yapılması ile birlikte bölgede var olan yapılarda ofis kullanımına dönüşümün yaşandığı, ofis ve konut kullanımının birlikte tasarlandığı küçük ölçekli projelerin ağırlık kazandığını kaydettiler.

Uzmanlar bununla birlikte bölgede ofis fiyatlarının yüzde 15-20 oranında artış gösterdiğinin gözlemlendiğini belirttiler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.