İzmir'de 2020'ye Kadar Tamamlanacak Yatırımlar

İzmir'de 2020'ye Kadar Tamamlanacak Yatırımlar

İzmir, başlayan ve başlayacak olan yatırımların tamamlanmasıyla yeni bir ivme kazanacak. İzmir-İstanbul otoyolu, Körfez geçişi, Çandarlı limanı, İzmir Ankara hızlı tren, Bayraklı ve Buca şehir hastanesi, Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol projesi, Selçuk-Ber

A+A-

İzmir İstanbul otoyol projesiyle özellikle İstanbulluların gözdesi haline gelen İzmir yeni yatırımlarla beraber büyüyor. Yatırımlar en çok konut sektörüne yarıyor. Büyük projelerle İstanbul başta olmak üzere büyük illerdeki konut yatırımcıları ve inşaat firmaları İzmir'i tercih ediyor.

İşte İzmir'e yeni bir vizyon katacak dev yatırımlar;

ULAŞIM PROJELERİ 

2018 yılında açılması planlanan İzmir-İstanbul otoyol projesiyle İstanbul'daki yatırımcılar ve inşaat firmaları gözünü İzmir'e dikti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul-İzmir arası 3,5 saate inecek. Haftasonunu İzmir'de geçirmek isteyenlerin tercihi ise Çeşme-Seferihisar-Urla ve Karaburun bölgesi. Bu bölgelerdeki yazlıkların fiyatları son birkaç yıl içerisinde tavan yaptı. Otoyolun tamamlanmasıyla bu bölgeler daha da değerlenecek.

Ak Partili milletveki Atilla Kaya Körfez Geçiş Projesi'nin temelinin 9 eylülde atılacağını açıklamış ancak henüz ihaleye bile çıkmayan projenin temel atma töreninin daha ileri bir tarihte olması da söz konusu. Körfez geçişinin tamamlanmasıyla şehir içerisindeki trafik rahatlayacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın İnciraltı imar sorununu çözeceklerini açıklamasıyla bölgedeki arsalar da değerlendi. İmar sorununun çözülmesi ve Körfez Geçiş projesinin tamamlanmasıyla İnciraltı İzmir'imn en değerli bölgelerinden biri haline gelecek.

İzmir Ankara Yüksek hızlı tren  projesi 4.9 milyon liralık yatırım değeriyle hayata geçiyor. Şubat 2017'de çalışmaların başladığı projenin tamamlanmasıyla İzmir Ankara tren yolculuğunu 14 saatten 3 saat 20 dakikaya indirecek. Projenin 2018 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.

Menemen-Aliağa Çandarlı otoyolu projesinin temeli geçtiğimiz nisan ayında başbakanın katılımıyla atılmıştı. 3 yılda tamamlanacak proje Menemen-Aliağa yolundaki trafiği rahatlatacak. İzmir'in kuzey aksında yer alan ve yeni yatırım bölgesi olarak tabir edilen Ulukent-Koyundere ve Aliağa bölgeleri otoyolun tamamlanmasıyla daha da değer kazanacak.

Torbalı-Selçuk İZBAN hattında çalışmalar sona geldi. Selçuk İZBAN 8 eylülde deneme seferlerine  9 eylülde de normal seferlere başlayacak. Aliağa-Bergama-Kınık İZBAN Hattı projelerinin haritası belli oldu. Aliağa-Bergama arasındaki 50 kilometrelik hatta 15 kilometrelilk Kınık hattı da eklendi ve 160 milyonluk ek bütçe sağlandı. Aliağa- Bergama-Kınık İZBAN hattının maliyeti 960 milyon TL olacak.

Başbakanlık yatırım programına alınan Narlıdere metrosu için İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu meclisten 814 milyo liralık borçlanma yetkisi almıştı. İslam Kalkınma Bankası ile kredi konusunda anlaşan büyükşehir İller Bankası'ndan kredi için onay bekliyor. 4.5 kilometrelik Halkapınar-Otogar metrosunun ÇED raporu tarafından onaylandı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 531 milyon TL'ye yapılacak olan proje 30 ayda tamamlanacak.

BAYRAKLI VE BUCA ŞEHİR HASTANELERİ

3 milyar TL yatırımla hayata geçirilene 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastaneleri Türkerler inşaat tarafından inşa ediliyor. Projenin 3 yıl sonra tamamlanması planlanıyor. Bayraklı'dan sonra ikinci şehir hastanesi de Buca'ya yapılacak. Buca' Tınaztepe'de yapılacak 1.500 yataklı şehir hastanesinde 2017'de ilk kazma vurulması planlanıyor.

5 YENİ MARİNA

Çeşme Şifne ve Bayraklı Turan marinalarının imar planları askıya çıkarıldı. 2020 yılına kadar Çeşme, Bayraklı, Seferihisar, Şakran ve Özdere marinalarının tamamlanması planlanıyor. 

KONUT SEKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLEDİ?

Uzun yıllardır İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerin gerisinde gelen İzmir inşaat sektöründe sonyıllarda büyük hareketlilik yaşandı. İzmir'deki yatırımların artması ve büyük firmaların hayata geçirdiği konsept projeler sektöre canlılık kattı. 2016 yılında merkezi Londra'da bulununan ve dünya çapında 417 ofisi bulunan Knight Frank'in yaptığı bir araştırmaya göre İzmir fiyat artışında tüm avrupa şehirlerini geride bıraktı.  REİDİN'in yaptığı bir araştırmaya göre ise metropol iller arasında  İzmir, İstanbul ve Ankara'yı geride bırakarak hem kira hem de fiyat artışında birinci sırada yer aldı.

İnşaatına başlanan ve yeni başlayacak olan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte konut sektöründeki yükseliş artarak devam edecek.

2020'YE KADAR TAMAMLANACAK YATIRIMLAR

İzmir-İstanbul Otoyolu

Çandarlı limanı 

Seferihisar, Çeşmealtı, Bayraklı, Şakran ve Özdere marina projeleri

Aliağa-Çandarlı-Bergama demiryolu hattı 

İzmir-Ankara Hızlı tren hattı

Selçuk İZBAN Hattı

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.