İzmir Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası 67 Gün Sonra Açılacak

İzmir Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası 67 Gün Sonra Açılacak

İzmir Ticaret Odası’nın yeni binasında sona gelindi. İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş inşaat çalışmaları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında projenin geldiği aşama ile ilgili bilgiler verdi. Demirtaş, yeni binaya 67 gün sonra taşınacakla

A+A-

Eski oda binasının artık kendilerine yetmediğini belirten Demirtaş şu ifadeleri kullandı, “1985 yılında odamız kuruldu. Bizim yönetimimize mahsus bir deniz kenarı yok. 133 yıldır hep denizin kenarında olmuş İzmir Ticaret Odası. 1922’de binamız yandı. 1987 yılında Dündar Soyer’in döneminde bugün kullandığımız binayı yaptık. 2007 yılında karşımızdaki binayı aldık. Artan üye ve ihtiyaçlarla yeni bir bina ihtiyacı oldu. Arsa bizim odamızın kendi mülkiyeti. 7 ekimde temel attık. 67 gün yeni hizmet binamızı açmış olacağız” dedi.

ŞARTNAME BİZE VERİLMİYOR DENİYOR AMA….

İzmir Ticaret Odası inşaat komitesi başkanı Necip Nasır’ın geçtiğimiz meclis toplantısındaki eleştirilerine de yanıt veren Demirtaş, “Bazı arkadaşlarımız meclis toplantısında harcamaları gündeme getirdi. Proje ve şartnameler bize verilmiyor deniyor ama zaten biz tüm harcamalarımızı, proje detaylarımızı ve şartnameleri internet sitemizde herkese açık olarak yayınlıyoruz” dedi.

3 KATIN BÜYÜK BÖLÜMÜ KİRALANDI

Binanın 5,6 ve 7’nci katları kiraya verilecek. İTO başkanı Demirtaş kiralama işlemlerinin büyük oranda tamamlandığını söyledi. Binanın en son katında bulunan restoran bir pizza firmasına kiralandı. Ancak pizza yerine daha çok balık ve deniz ürünleri çıkarılacak.

İzmir Birinci Kordonda 1.259 metrekare arsa üzerine inşa edilen İzmir Ticaret Odası yeni binasının 13 bin 28 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Zemin +7 kattan oluşan binada zemin altı 3 kat bulunuyor. Zemin ve altı katlarda konferans, sergi ve meclis toplantı salonları bulunuyor. Yeni binada son teknoloji otomasyon teknolojileri kullanılacak. Yeni bina yeşil bina sertifikası almak için Leed Gold sertifika başvurunda bulundu.

İNŞAAT NE AŞAMADA?

Kaba inşaatın tamamlandığı projede mermer ve alüminyum doğrama imalatlarının yüzde 60’ı tamamlandı. Elektrik ve mekanik imalatlarının yüzde 60’ı tamamlandı. Tüm kalemlerde ince işler devam ediyor. Asma tavan imalatlarının yüzde 40’ı, zemin kaplamaların ise yüzde 20’si tamamlandı. Şu ana kadar inşaat için  milyon 975 bin TL harcandı. Toplam harcama 73 milyon 442 bin lirayı bulacak. Binanın toplam maliyeti ise 75 milyon TL olarak öngörülüyor. Bina 29 Ekim 2017’de açılacak.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.