İzmir İstanbul Otoyolunun Bir Kısmı Daha Hizmete Girdi

İzmir İstanbul Otoyolunun Bir Kısmı Daha Hizmete Girdi

İzmir-İstanbul karayolu ulaşım süresini 9 saatten 3 saate indirecek İzmir-İstanbul Otoyolu projesinin Gebze-Bursa kesimi de hizmete girdi.

A+A-

Büyük bir kısmının tamamlandığı İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil 384 kilometresi otoyol, 49 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometre uzunluğu sahip olarak inşa ediliyor.  Projenin Gebze-Bursa kesimi hizmete girdi. Trafiğe açılan bu bölümle birlikte, sürücüler Bursa girişinden otoyola girerek kesintisiz bir şekilde Gebze’ye kadar ulaşım sağlayabiliyorlar. İzmir-İstanbul Otoyolu projesinin  Kemalpaşa ayrımı-İzmir arasındaki 20 kilometrelik otoyol da hizmete açıldı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya projenin sözleşmede öngörülen süreden 2 yıl daha önce tamamlanacağını ve bu alanda bir rekor kırılmış olacağını belirterek, “İzmir-İstanbul Otoyolu 2019 yılında tamamen bitmiş ve hizmete açılmış olacak. İzmir’den İstanbul’a kadar konforlu ve kesintisiz bir ulaşım imkanıyla, vatandaşlarımız 9 saat süren yolu 3 saatte gidebilecekler” şeklinde konuştu.

Kaya, projenin en büyük ayağını oluşturan ve bir yıl önce açılan Osmangazi Köprüsü’nün, sürücülere körfezi geçmek için 1,5 saatte dolaşmak yerine 6 dakikada karşıya geçme imkanı sunduğunu hatırlattı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.