İzmir Defterdalığı'ndan 4 İlçede Satılık 17 Arsa

İzmir Defterdalığı'ndan 4 İlçede Satılık 17 Arsa

İzmir Defterdarlığı Torbalı, Buca, Menemen ve Bayraklı ilçelerindeki 17 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 13 Milyon 556 bin lira. Gayrimenkullerin satış ihalesi 10 ve 11 nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

A+A-

İzmir Defterdarlığı Torbalı, Buca, Menemen ve Bayraklı ilçelerindeki 17 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 13 Milyon 556 bin lira. Gayrimenkullerin satış ihalesi 10 ve 11 nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

İZMİR DEFTERDARLIĞI MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞINDAN

TAŞINMAZ İHALE İLANI

SATIŞ İHALESİ YAPILACAK TAŞINMAZLAR

1- Yukarıda TABLO-A'da belirtilen taşınmazların 2886 sayılı kanunun 45. maddesine göre satış ihaleleri Hükümet Konağı C Blok Konak/İZMİR adresindeki İzmir Defterdarlığı binasının 1. katında bulunan toplantı salonunda komisyon huzurunda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

2- Tablo-A 13 üncü sıradaki 315/3 parsel ile 465/1parsel, 14 üncü sıradaki 467/1 ve 2 parsel, 15 inci sıradaki 466/1-2 ve 905 parsel Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi uyarınca birlikte ihaleye çıkartılacaktır.

3- Satış, kiralama ve irtifak hakkı /kullanma izni ihaleleri yapılacak taşınmazlara ilişkin şartname ve ekleri Defterdarlığımız ilgili Müdürlüklerinde ücretsiz olarak görülebilir.

4- İhaleye katılacak isteklilerin aşağıda belirtilen belgeleri ihale başlama saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

a) Yasal yerleşim yeri belgesi,

b) Tebligat için Türkiye'de adres gösterir belge (Adres beyanı),

c) Gerçek Kişilerin T.C. Kimlik numarası, Tüzel Kişilerin ise Vergi Kimlik numarası,

d) Geçici Teminata ilişkin belge (Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve İlgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz Teminat Mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler),

e) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge.

5- Taşınmazların satış bedeli talep edilmesi halinde, 4706 sayılı Kanunun 5. maddesine göre taksitle de ödenebilir. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitle, kanunî faizi ile birlikte ödenir. 4706 sayılı yasa uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ihale bedelleri, KDV ile diğer vergi, resim ve harçlardan müstesnadır. Ayrıca, satışı yapılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.

6- Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmazların irtifak hakkı/ kullanma izni ihalelerinin onayını müteakip fiili kullanım olmaksızın; taşınmazın tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi ya da uygulama projelerinin hazırlanması, onaylatılması ve ilgili kamu idarelerinden gerekli izin ve ruhsatların alınması amacıyla, üzerinde ihale kalan yatırımcıya ''Ön İzin Sözleşmesi'' düzenlenmek suretiyle irtifak hakkı/ kullanma izni ihalesi sonucu oluşacak bedelin yüzde yirmisi üzerinden bir yıl süreli ön izin verilecektir.

7- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 8- Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.izmirdefterdarligi.gov.tr. adresinden öğrenilebileceği gibi,Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir.

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM TELEFONU : (232) 489 41 40 İLAN OLUNUR.

 

İHALENİN TAM METNİ VE ARSALARIN KONUMUNA BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.