İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Çalışmalarında Son Durum

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Çalışmalarında Son Durum

Toplam yatırım maliyeti 4,9 milyar liraya ulaşacak olan İzmir-Ankara yüksek hızlı tren çalışmaları sürüyor.

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, temeli 2012 yılında atılan ve Ankara ile İzmir arasındaki tren yolcuğunu 14 saatten 3 saat 30 dakikaya indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı. 

Projeyle ilgili yazılı açıklama yapan Kaya, İzmir'den Manisa, Afyonkarahisar ve Ankara'ya gidecek olan hızlı tren hattında ihale süreci başlatılmayan yerin kalmadığını ifade etti.

Toplam yatırım maliyeti 4,9 milyar liraya ulaşacak proje tamamlandığında İzmir ve Ankara'nın "komşu kapısı" haline geleceğini kaydeden Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir-Ankara mevcut demiryolu 824 kilometre olup, seyahat süresi ise yaklaşık 14 saattir. Bu projeyle iki şehir arası mesafe 624 kilometre ve seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşürülecektir.

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı bir yandan ulaşımda konfor ve güvenliği olağanüstü artırırken diğer yandan da seyahat alışkanlıklarını ciddi biçimde dönüştürerek ekonomiye önemli katkılar sağlayacak. Projeyle birlikte yüksek hızlı tren, otoyollar ve bölünmüş yollarıyla İzmir'imizin çok daha gelişmiş hale gelmesi sağlanmış olacak. Bu tarihi projenin, 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor."

Hattın en az 250 kilometre hıza uygun olarak yapıldığını, 13 tünel, 13 viyadük ve 189 köprünün inşa edileceğini kaydeden Kaya, "Türkiye'nin gurur projelerinden birisi olan bu projeyi İzmir'e armağan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu proje, aynı zamanda Başbakanımız Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'den birisidir"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.