İstanbul Firmalarının İzmir Projeleri!

İstanbul Firmalarının İzmir Projeleri!

İzmir’de hayata geçirilen dev ulaşım projeleri ve konut fiyatlarındaki artışın ardından İstanbul’un dev inşaat firmaları rotasını İzmir’e çevirdi. Yatırım için yeni kent merkezi ve turistik ilçeleri tercih eden firmalar birçok konut, ofis, villa ve AVM pr

A+A-

Rönesans, Tekfen, Sur Yapı, Türkerler, Dap Yapı, Teknik yapı gibi büyük inşaat firmaları İzmir yatırımlarına ağırlık veriyor. İşte İstanbul firmalarının İzmir’de başlayacak olan ve başlayan projeleri…

RÖNESANS-TEKFEN KARMA GÖKDELEN PROJESİ

Tekfen - Rönesans Bayraklı Turan projesinde alışveriş merkezi, rezidans daireler ve ofisler bulunuyor. Tekfen - Rönesans İzmir Projesi 38 bin 781 metrekare alan üzerinde yükselecek. Projenin önüne geçtiğimiz ay imar planı askıya çıkan yat limanı projesi yapılacak. 2009 yılında tanıtılan proje uzun bir süre askıya alınmasına rağmen yakın bir zamanda başlaması bekleniyor.

RÖNESANS KONAK KARMA GÖKDELEN PROJESİ

Rönesans Gayrimenkul'e bağlı Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., İzmir Konak'ta karma proje inşa edecek. Konut, AVM ve ofislerden meydana gelecek proje Ankara caddesi üzerinde Ege Perla projesinin karşısında yükselecek.

625 milyon 174 bin TL’ye mal olacak İzmir Konak Karma Projesi, 43 bin 770metrekarelik alanda yayılacak. 2020'de tamamlanması planlanan projede toplam 462 daire, 102 ofis ve 217 ticari birimden meydana gelen bir AVM yer alacak.

RÖNENANS MAVİŞEHİR OPTİMUM AVM PROJESİ

Rönesans Gayrimenkul tarafından İzmir Mavişehir’de 62 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Optimum AVM 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. 180 mağazanın bulunduğu AVM projesinde Su ve peyzaj unsurlarıyla zenginleştirilen iç mekanlar, yeşil ve ferahlatıcı eğlence yerleri, geniş teras alanlarına sahip kafe ve restoranlar ve 4 bin metrekarelik çocuk oyun alanı yer alacak.

SUR YAPI BAYRAKLI GÖKDELEN PROJESİ

121 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek olan Sur Yapı İzmir projesi denize sıfır konumda yükselecek, projede otel, alışveriş merkezi, rezidans daireler ve marina yer alacak. Bayraklı eski Turyağ fabrikası arazisindeki projenin 30 kattan fazla olması planlanıyor. Sondaj çalışmaları yapılan projenin ne zaman başlayacağı netlik kazanmasa da 2018 yılında başlaması tahmin ediliyor.

ÇİĞLİ AGORA AVM

Balçova Agora AVM projesini hayata geçiren Odak İnşaat İzmir'de ikinci alışveriş merkezini Çiğli Organize Sanayi Bölgesi çevreyolu çıkışına kuruyor. 45 bin metrekare arazi üzerinde 131 milyon 830 bin TL yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaat aşamasının 36 ay sürmesi bekleniyor.

İZMİR İSTİNYEPARK OTEL VE AVM PROJESİ

İzmir'in Balçova ilçesi Bahçeler Mahallesi mevkiinde inşa edilecek olan AVM ve Otel projesi 460 milyon TL maliyetle 24 katlı olarak yapılacak. Üçkuyular'da eski otogar ve pazaryerinin de bulunduğu arazide inşa edilecek olan proje İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel Projesi, zemin kotundan itibaren 5 kat yer altına inilecek, projede 4 kat otopark olarak kullanılacak. Bodrum 1. kattan itibaren 4 kat AVM olacak. Projede 4. kat ile 24. kat arası otel odaları yer alacak. İzmir  İstinyePark’ın 2018 yılının son çeyreğinde açılması planlanıyor.

OYAK’TAN URLA’YA BİN KONUT

Konut sektöründeki faaliyetlerini hızlandıran ve 4 ilde 13 bin konut yapmayı planlayan Oyak yatırım İzmir’de de proje geliştirecek. Oyak Urla projesi bin konuttan oluşuyor. 368 bin metrekare alan üzerinde yükselecek olan Oyak Urla konut projesinin 2019’da başlaması planlanıyor. 

DAP YAPI İLK KEZ İSTANBUL DIŞINA ÇIKTI

Bugüne kadar İstanbul’da onbinlerce konut üreten DAP yapı ilk kez İstanbul dışında bir ilde proje geliştirecek. İzmir’de kalıcı yatırım yapacaklarını belirten DAP yapı’nın İzmir Stadyumu karşısında hayata geçireceği proje 30 katlı iki kuleden oluşuyor. Projede 665 konut ve 12 ticari ünite yer alacak. DAP yapı yönetim kurulu başkanı Ziya Yılmaz İzmir’deki projeden kendisine daire ayıracağını ve İstanbul’la birlikte İzmir’de de yaşayacağını ifade etmişti.

AĞAOĞLU İZMİR’DE ARSA ARIYOR

İzmir Enternasyonal fuarı için bu yıl İzmir’e gelen Ali Ağaoğlu da İzmir’de proje hazırlığında… Ağaoğlu’nun proje geliştirmek için Bornova ve Yeni kent merkezinde arsa arayışında olduğu öğrenildi.

TÜRKERLER MAHALL BOMONTİ

Türkerler Holding tarafından hayata geçirilen Mahall Bomonti İzmir projesi 44 bin 966 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 182 bin 189 metrekare satılabilir alana sahip olan projede toplam 12 blok yer alıyor. Biri 58 katlı, 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Proje 1+0 ‘dan 3+1'e kadar geniş alternatifler sunacak. 1+0 daireler ful mobilyalı ve otel konseptinde teslim edilecek.

Projede inşaat çalışması ve satışlar devam ediyor. Öte yandan Türkerler Holding’in İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi yatırımı da bulunuyor.

TEKNİK YAPI VE HALK GYO ALSANCAK PROJESİ

Emlak Konut GYO Alsancak 1. Etap ihalesini 1 milyar 672 milyon TL bedelle kazanan Teknik Yapı 47 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirdiği projede Emlak Konut GYO’a 585 milyon hasılat verecek. Teknik Yapı’nın proje geliştireceği Alsancak Tariş Arsaları yeni kent merkezi alanı imar sınırları içerisinde bulunuyor. Teknik Yapı geçtiğimiz hafta hayata geçirilecek proje için Halk GYO ile ortaklık sözleşmesi imzalamıştı.

ERDN İNŞAAT İSTANBUL’DAN İZMİR’E TAŞINDI

Menemen’de 1.200 konutluk Larissa Göl Evleri projesini hayata geçiren ERDN inşaat’ın sahibi Mansur Erden şirketini İzmir’e taşıdı. ERDN inşaat bundan sonra İzmir’de proje üretecek.

Erdn İnşaat tarafından hayata geçirilen Larissa Göl Evleri, 40 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Toplam 1.200 konuttan meydana gelen projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Larissa Göl Evleri, 12 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede ağırlıklı olarak 1+1 daireler bulunuyor. Projenin 1. ve 2. etabında satışlar devam ediyor.

JARDİN EDEN ÇEŞME

Pana Yapı’nın Çeşme'de Şifne bölgesinde 124 bin metrekarelik arsa üzerine inşa ettiği Jardin Eden, 118 villa ve toplam 6 ayrı konakta 60 rezidanstan oluşuyor. Çeşme'nin en büyük projesi olan Jardin Eden'de villaların alanları 180 ile 350 metrekare arasında değişiyor. Villalar 3+1, 4+1 ve 6+2 şeklinde yapılıyor. Konaklarda bulunan rezidanslar ise 1+0, 1+1 ve 2+1 tipinde. 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.