İstanbul Firmaları İzmir'de Gizlice Emlak Araştırması Yapıyor!

İstanbul Firmaları İzmir'de Gizlice Emlak Araştırması Yapıyor!

İnşaat sektörünün doyma noktasına geldiği İstanbul’da faaliyet gösteren firmalar, gözünü Ege’ye dikti. Hükümetin ulaşım yatırımlarıyla cazibesi günden güne artan İzmir’e yönelen firma temsilcilerinin kimliklerini gizleyerek İzmir’de konut ve arsa araştırm

A+A-

İstanbul'da inşaat sektörünün tıkanma noktasına gelmesiyle Ege emlak ajanlarıyla doldu. Büyük firmaların temsilcilerinin, kimliklerini saklayarak perakende alıcı gibi İzmirli inşaat firmalarının satış ofislerine gelip bilgi almaya çalıştıkları ortaya çıktı. Açık kimlikleriyle bu araştırmaları yapmaları halinde bölgede arsa fiyatlarının yükselişe geçeceğini bilen İstanbullu firmalar, ajanları vasıtasıyla bölge hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

Kimliklerini saklıyorlar

Hükümetin gerçekleştirdiği başta ulaşım yatırımları ile cazibesi her geçen gün artan İzmir ve Ege'de, inşaat sektörü de buna paralel olarak büyümesini sürdürüyor. Özellikle İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yüzde 70'in tamamlanması ve İzmir-Ankara hızlı tren projesinin yapımının sürmesi bölgeye talebi artırıyor. 2016 yılında 81 bin 316 konutun satıldığı İzmir, İstanbullu inşaat firmalarının da yakın takibine girdi. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise konut projeleri açısından İstanbul'un artık bir doyuma ulaşması ve buradaki firmaların yeni pazarlar araması olarak gösteriliyor. İzmir piyasasına girmek isteyen ve çoğunluğu İstanbullu olan şehir dışındaki inşaat firmalarının yetkilileri, ilgilendikleri bölgelerdeki İzmirli firmaların satış ofislerine giderek, ev satın almak isteyen bir müşteri gibi bölge hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Yabancı inşaat firmalarının yatırım yapmak istedikleri bölgelerde kimlikleri açık bir şekilde araştırma yapmaları durumunda hemen fısıltı gazetesinin harekete geçtiğini belirten uzmanlar, bu durumda bölgedeki arsa fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 20 oranında arttığını belirtti. Alacakları arazilerin ve üzerlerindeki konut fiyatlarının artmasını engellemek için öncelikle gizli bir şekilde fiyat ve yasal durum araştırmalarını gerçekleştiren İstanbullu firmaların, daha sonra direkt arsa sahiplerine giderek anlaşma yaptığı için sansasyonel artışlardan da etkilenmediği vurgulandı.

Kendilerini müşteri gibi tanıtıyorlar

Emlak ajanlarının son günlerde arttığını söyleyen İzmirli Meva İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Çağlar, "Satış ofislerimize bu tür kişiler çok geliyor. Kendilerini müşteri gibi tanıtıyorlar ve sorular sormaya başlıyorlar. Daha ilk sorularda bu kişilerin ev almak için bize gelmediklerini anlıyoruz. Çünkü bu şahıslar hemen bölgedeki metrekare fiyatlarını soruyorlar. Ardından emsal değerler hakkında bilgi almak istiyorlar. Oysa ki bizden ev almak için gelen müşterilerimiz evin metrekaresini, ısıtma şeklini ve fiyatını sorar. Çevredeki ulaşım imkanlarını sorarlar. Hiçbiri emsal değer durumunu sormaz. O nedenle bu kişilerin bölgedeki durumu incelemek üzere gelen yabancı firma elemanları olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Yeni Asır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.