İstanbul- İzmir Otoyolu Güzergahında Arsa Fiyatları Uçtu!

İstanbul- İzmir Otoyolu Güzergahında Arsa Fiyatları Uçtu!

İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate indirecek olan İstanbul- İzmir Otoyolu Projesi'nin geçtiği güzergahlarda arsa fiyatları yükselişe geçti.

A+A-

Tamamlandığında İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate indirecek olan otoyol, geçtiği güzergahlarda arsa fiyatlarını uçurdu. Balıkesir, Manisa ve İzmir’deki gayrimenkul piyasasında ciddi hareketlenmeye yol açan otoyolun geçtiği araziler, kimi yerlerde 4 kata varan oranlarda değerlendi.

İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate düşürecek olan otoyolun yüzde 70 oranında tamamlanmasının ardından bölgede emlak fiyatları da önemli oranda arttı. Özellikle otoyolun geçtiği Balıkesir, Manisa ve İzmir'deki gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik göze çarparken Gebze'den başlayıp Osmangazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir ve Manisa'yı takip ederek İzmir'e inen otoyolun geçtiği araziler, kimi yerlerde 4 katına varan oranlarda değerlendi. Yetkililer otoyolun 2019'da açılmasıyla birlikte Manisa ve  İzmir  civarındaki arazilerin daha da değer kazacağını söylüyor.

5 yılda yüzde 100 artış

Balıkesir'de arazi fiyatlarında özellikle son 5 yılda yüzde 100'ün üzerinde artış olduğu belirtilirken, İzmir-İstanbul Otoyolu'nda çalışmalarının sürdüğü Bornova viyadüğü ve Kemalpaşa Bağlantı Yolu bölgesindeki Pınarbaşı, Doğanlar ve Yunus Emre Mahallesi'nde gayrimenkul fiyatları yüzde 25 arttı. Projenin tamamlanması sonrasında fiyatların daha da artması bekleniyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Manisa ayağının Şehzadeler, Soma, Kırkağaç ve Turgutlu ilçelerinin yakınlarından geçmesi nedeniyle bu bölgelerde de arsa ve arazi fiyatlarında önemli artışlar yaşandığı kaydedildi. Soma-Kırkağaç bölgesinde tarla vasıflı arazilerin metrekare satış fiyatları son iki yılda ortalama 2 kat arttı. Otoyol çalışmasının özellikle İzmir'in Çamdibi-Altındağ bölgesinde ciddi bir talep yaratması bekleniyor. Bölge, otoyolla İzmir'e gelenleri ilk karşılayan nokta. Aynı zamanda arsa ve satış fiyatları nedeniyle de İzmir'in gelişmeye en uygun bölgesi olarak değerlendiriliyor. Bu bölgelerde projenin açıklandığı 2013'ten bu yana arsa değerleri ortalama 2 kat arttı. Projeden Bornova ile beraber doğrudan etkilenmesi beklenen bir diğer bölge de Kemalpaşa. Kemalpaşa OSB'nin kuzeyinden devam eden otoyol nedeniyle en başta bu OSB'de olmak üzere, Sütçüler ve Kemalpaşa merkezlerinde gayrimenkul fiyatlarında son 3 yılda yüzde 30-40 oranında arttı. Otoyola yakın bölgelerdeki arazi fiyatları ise aynı dönemde ortalama 2 kat artış gösterdi.

 

İzmir avantajlı

 

Meva Port İnşaat Satış Pazarlama Koordinatörü Ömer Çağlar, "Otoyol projesiyle İstanbul'dan yola çıkan biri 3,5 saat sonra İzmir'de olacak. Körfezi geçmek 6 dakika sürecek. Artık en değerli hazine olan zaman böylece tasarruflu bir şekilde kullanılmış olacak. İklimi ve konumuyla birçok vatandaşın göç ettiği kentlerin başında gelen İzmir, otoyol projesiyle daha da çok talep görecek. Körfez Geçiş Köprüsü, Çeşme, Bodrum gibi yerlerde fiyatların artmasına yol açacak" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.