Isparta'da 20 Bin Emekli TOKİ Bekliyor!

Isparta'da 20 Bin Emekli TOKİ Bekliyor!

Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilere konut kazandırma noktasından çıktıkları TOKİ konut projesinde kayıtların devam ettiğini ve şuana kadar 20 bine yakın kayıt aldıklarını söyledi.

A+A-

Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şubesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan 'Emeklilere Konut Kazandırma Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Bilindiği gibi, özellikle yer konusundaki sorunun giderilmesi için Ak Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç devreye girmiş ve bu konuda girişimlerde bulunmuşlardı. 

"KONUTLARIN YERİ, BÜYÜK İHTİMALLE AKKENT'İN ÖNÜNDEKİ ALAN OLACAK" 

Amaçlarının bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklileri ev sahibi yapmak olduğunu ve bin konutluk yer aradıklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şubesi Başkanı Abdülka- dir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi ilimiz İsparta adeta emekliler şehri. İlimizde 72 bin emekli var. 

Bunların; 35 binini SGK'lı, 19 binini Bağ Kur ve 18 binini de Memur emeklisi oluşturuyor. Bu emeklilerden yaklaşık 9 bini ise derneğimize üye. 

"EMEKLİLERİMİZ KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK" 

Bizler Emekliler Derneği olarak, üyelerimize kışın ucuz veya taksitli kömür temin etmek ve benzeri bunun gibi çeşitli hizmetlerde bulunuyoruz. Şimdi ise, emeklilerimizi ev sahibi yapmak istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalara başladık. Bu konuda kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşerek emeklinin ev kirası öder gibi, yani 400 - 450 TL gibi fiyatlarla ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmek için yola çıktık. 

"KAYITLAR 20 BİNE DAYANDI" 

Bilindiği gibi bu konuda Akkent Mahallesinin oradaki arazi tespit edilmiş ve Maliye tarafından bu arazi TOKİ'ye devredilmişti. Konut konusunda bu gelişmeler yaşanırken biz de dernekte konutla ilgili başvuruları almaya devam ediyoruz. Şuanda kayıt sayısı 20 bine dayandı.

"DERNEĞİMİZİN ÜYE SAYISI 20 BİNİ GEÇTİ"

Başvuran bu emeklilerimizin yaklaşık 6 - 7 bini bizim daha önceden mevcut üyelerimiz. Diğerleri ise yeni başvuru. Yani derneğimize yeni üye olmuş emeklilerimizden oluşuyor. Bu başvurular ile derneğimizin üye sayısı da baya arttı" dedi. 

BİLGİÇ İLE GÖRÜŞMEK ÜZERE ANKARA'YA GİTTİ 

Öte yandan, konutlarla ilgili kayıtlar sürerken, Türkiye Emekliler Derneği İsparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile görüşmek üzere birkez daha Ankara'ya gitti. Bu görüşmenin ardından TOKİ konutları ile ilgili önemli bir gelişme olması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.