İspanyol Tarzı Ev Dekorasyonu

İspanyol Tarzı Ev Dekorasyonu

İspanyol esintisinin sardığı evler doğadan ilham alınan detaylarla fark yaratıyor.

A+A-

Siz de evlerinizde İspanyol Tarzı dekorasyon isterseniz, 5 adımı takip edebilirsiniz.

2/25

Siz de 5 ipucunu takip ederek evlerinize İspanyol tarzı dekorasyon detaylarını getirebilirsiniz.

3/25

İspanyol tarzının temelini doğal materyaller oluşturuyor. Ahşabın sıklıkla kullanıldığı İspanyol tarzı dekorasyon seçeneklerinde ahşap sütunlar, tavanlar alanı ferahlatıyor.

4/25

Mobilyalarda da ahşap materyaller sık kullanılırken, ahşap görünümlü tasarımlardan da yardım alınabiliyor.

5/25

Ağaçların orijinal rengi korunabildiği gibi, ahşap boyalarla dilenen renklerde renklendirme çalışması da gerçekleştirilebiliyor. Duvarların ise sıvalı kalması genellikle tercih ediliyor.

6/25

Sarı ve kırmızı gibi canlı renkler İspanyol tarzı dekorasyon için vazgeçilmezleri oluşturuyor. Özellikle beyaz ile tamamlanan canlı renkler dekorasyon yapılan ortama hayat katıyor.

7/25

Renkli eşyalar odaya dinamizm katarken beyazın yalın ve temiz çağrışımı dekorasyonda göz okşuyor. Dekorasyonu canlandırmak için renkli çiçekler de kullanılabiliyor.

8/25

Canlı çiçekler tercih edilirken, kış mevsimi ise yapay çiçekler de dekorasyonda yer bulabiliyor. Yalnız iç mekanlar değil dış alanlarda da İspanyol tarzına uygun değişiklikler yapılabiliyor.

9/25

İspanyol evlerinin gözdesi rustik tarzdaki halı ve kilimlerden edinerek evlerinizi, ofislerinizi farklılaştırabilirsiniz.

10/25

Etnik desenlerin hakim olduğu kilimler tercih edilirken, kum rengi, bordo ve kahverengi renklerinden yardım alınabiliyor. Dekorasyonun şık bir ögesi olan kilimler, açık renk parkelerle tamamlanıyor.

11/25

Yer döşemesi sıva olarak da bırakılabiliyor. Lamine yüzeylerdense hakiki ahşap, kalın kesimli parkeler tercih ediliyor. Parlak cila yerine mat vernikler yüzeylerin tarza uymasına yardımcı oluyor.

12/25

Ferforje sandalye ve banklar İspanyol stilin olmazsa olmazları arasında sayılıyor. Demir bu tarzın demirbaşı farz edilirken, yatak başı, pencere kenarı, şömine çerçevesi, şamdan, trabzan gibi alanlarda da ferforjeden yararlanılabiliyor.

13/25

Demir metal renginde korunabildiği gibi beyaz veya kahverengiye de boyanabiliyor.

14/25

Oryantal varaklardan uzak durulması gerektiğinin ise altı çiziliyor. Parlak ve gösterişli ögelerdense daha yalın parçaların yer aldığı tasarımlarda lame, dore gibi parlak renklerin yeri bulunmuyor.

15/25

Bol aksesuarlı olan İspanyol evlerinde tablo olarak genellikle portreler öneriliyor. Şamdan, abajur ve avizelerin eksik olmadığı İspanyol stilinde Latin esintilerin en güçlü kaynağı olarak minder, yastık gibi aksesuarlar gösteriliyor.

16/25

Minder ve yastıklarda da etnik esintilerden kırmızı renkten yararlanılabiliyor. Aksesuar seçimlerinde demir ve ahşap materyaller öne çıkarken, toprak da kullanılabiliyor.

17/25

 

18/25

 

19/25

 

20/25

 

21/25

 

22/25

 

23/25

 

24/25

 

25/25

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.