İş GYO ile TSKB GYO Birleşecek Mi?

İş GYO ile TSKB GYO Birleşecek Mi?

Türkiye'nin en değerli gayrimenkul şirketi olan TSKB Gayrimenkul konut üretiminde yeni projeleri ile tanınan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın birleşme işleminden vazgeçildi.

A+A-

Türkiye'nin en değerli gayrimenkul şirketi olan TSKB Gayrimenkul konut üretiminde yeni projeleri ile tanınan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın birleşme işleminden vazgeçildi. 

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi, stratejik planları ve gayrimenkul sektöründeki hedefleri doğrultusunda, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birleşme görüşmelerine 18 Kasım 2016 tarihinde başlamıştı. 

Firmaların birleşme işlemleri 18 Nisan 2017 tarihine kadar yürütülmüştü ancak dün İş Gayrimenkul  Yatırım Ortaklığı'ndan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamada; birleşme işleminden vazgeçilmesine ve  Birleşme Sözleşmesi'nin sona erdirilmesine karar verildi. 

Kap Açıklaması:

Yönetim Kurulumuzun 18.07.2017 tarihli toplantısında, 1. İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Şirketimizin 18.04.2017 tarihli Yönetim Kurulu kararına dayanılarak yürütülen TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde Şirketimiz tarafından devralınması suretiyle TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Şirketimiz bünyesinde birleşilmesi işlemine ilişkin olarak, fiili ve teknik nedenlerle 31.12.2016 tarihli yıllık finansal tabloların birleşmeye esas alınması halinde birleşme işleminin mevzuatta öngörülen süre içerisinde tamamlanamayacağının anlaşılması ile birleşme kararı sonrasında meydana gelen gelişmeler de değerlendirilerek, birleşme işleminden vazgeçilmesine, 2. TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Şirketimiz arasında imzalanmış olan Birleşme Sözleşmesi'nin sona erdirilmesine, 3. 14.06.2017 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılmış olan başvurunun geri alınmasına, 4. Gerekli işlemlerin ifası ile ilgili olarak Şirket yönetiminin yetkili ve görevli kılınmasına karar verilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.