İpsala Devlet Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

İpsala Devlet Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

İpsala Devlet Hastanesi'nin bitirilememe nedeni ve ne zaman hizmete gireceği hususu meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

A+A-

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İpsala Devlet Hastanesi'nin bitirilememe nedenine ve ne zaman hizmete gireceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bircan sorularının Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bircan önergesinde "Seçim bölgem Edirne'nin İpsala İlçesi Devlet Hastanesi yapımı 22 Ocak 2014'te ihale edilmiş olup, 29 Mayıs 2015 tarihinde bitirilmesi gerektiği halde halen İpsala Devlet Hastanesi hizmete açılamamıştır." dedi.

Bircan'nın soruları

1- İpsala Devlet Hastanesi bitiriliş tarihinin üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen neden bitirilememiştir?

2- Sözleşme bedeli olan 8 milyon 374 bin TL'nin ne kadarı yüklenici firmalara ödenmiştir? Hastanenin yapılması için ek ödenek kullanılmış mıdır? Toplamda ne kadar ödeme yapılmıştır? Hastanenin bitirilmesi için ne kadar daha ödenek harcanacaktır?

3- Hastanenin bitiriliş tarihinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hastanenin hizmete açılmamasıyla ilgili sorumlu olanlar hakkında idari bir soruşturma açılmış mıdır?

4- Yüklenici firmanın ihalenin zamanında bitirememesi durumunda sözleşme ile ne kadar ceza ödeyeceği belirtilmiştir? Bu cezanın ne kadarı tahsil edilmiştir?

5- İpsala Devlet Hastanesi ne zaman hizmete girecektir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.