İnşaat Sektörüne Yönelik 6 Kritik Düzenleme Geliyor

İnşaat Sektörüne Yönelik 6 Kritik Düzenleme Geliyor

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın düzenlediği programa katılan Lütfi Elvan inşaat sektörüne yönelik 6 kritik düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu düzenlemelerden en önemlisi ise inşaat ruhsatlarının tek imzayla verilebilecek olmas

A+A-

Hükümet, Türkiye ekonomisinin itici gücü ve yaklaşık 2.2 milyon kişiye istihdam eden inşaat sektörünü desteklemek adına yenilikler üretmeye devam ediyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın konuğuydu. Bakan Elvan, inşaat sektörüne ilişkin kritik altı düzenlemenin yapılacağını açıkladı. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Elvan'ın yaptığı açıklamada, inşaat izin süreçlerinin kısalacağı bilgisi yer alırken, ruhsatlarında tek imzayla verilebileceği açıklandı. Açıklamada, inşaat malzeme standartlarının güncelleneceğini ve yenilikçi uygulama ve malzemeler ile teşvik edileceği de söyledi. 

Kentsel dönüşüm yerli imalat sanayi için yenilikçi ürün üretilmesi yönünde değerlendirilecek. Elvan, sektörün son 15 yılda ortaya koyduğu büyüme performansına da dikkat çekti. 

İşte, Bakan Elvan'ın açıklaması; "İnşaat izin süreçlerini kısaltacak ve inşaat ruhsatlarını tek imzayla vereceğiz. Yenilikçi uygulama ve malzemelerin kullanılmasını teşvik edeceğiz. İnşaat sanayisinde yerli girdi kullanımını, yenilikçi şartname ve sözleşmeler yoluyla artıracağız. Yapım kalitesinin denetlenmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşümü, yerli imalat sanayi için yenilikçi ürünlerin üretilmesi yönünde değerlendireceğiz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.