İnciraltı İmar Sorunu Çözülürse 15 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

İnciraltı İmar Sorunu Çözülürse 15 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Körfez Geçiş Projesi’yle birlikte uzun yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı’nın imar planının yapılarak ekonomiye kazandırılmasının 15 bin kişiye yeni iş imkanı yaratacağını söyledi.

A+A-

Körfez Geçiş Projesi’nin ve İnciraltı’nın sağlık ve turizm alanı olarak planlanmasının İzmir’e neler kazandıracağını halka daha iyi anlatabilmek için İnciraltı 2. Nesil Platformu tarafından onbinlerce broşür hazırlandı. İnciraltı 2.Nesil Platformu olarak, İnciraltı’nın planlanması ve körfez geçiş projesi ile İzmir ekonomisinin neler kazanacağını, hazırlanan broşürleri şehrimizin değişik noktalarında bulunarak, anlatmak istediklerini ifade eden Karabulut, “Devletimiz istihdam için seferberlik halinde iken bizler de katkı koymak, tüm İzmir’e önümüzdeki günlerde İnciraltı’nın planlanması ile yaşanacak ekonomik sıçramayı anlatmak istiyoruz.. Hazırladığımız  broşürün ön yüzünde “İnciraltı Kent Ormanı dışında kalan 5 Milyon m2 alan planlandığında İzmir’in neler kazanacağını biliyor musunuz?” diye sorarken arka sayfasında da İzmir’in kazanacaklarını anlatıyoruz” dedi.

Projenin İzmir’i sağlık turizminin başkenti yapacağını ifade eden Karabulut, İnciraltı’nın planlanması ile İzmir’in kazanacaklarını şöyle sıraladı;

- 2500 yıldır insanlara şifa dağıtan Agamemnon kaplıcaları dünyaya sunulacak.

- Sağlık turizmi odaklı Hastaneler, Oteller ve Kür Merkezleri şehrimize 100.000 yeni turist çekecek

- 15.000 yeni istihdam ile İzmir’deki işsizliği %5’e düşürecek.

- Nitelikli beyin göçünü önlenecek.

- İzmir ekonomisine yılda 3 Milyar TL katma değer getirecek.

- Tüm İzmirlilerin faydalanacağı  Kent Ormanı’nın 2-3 kat büyüklüğünde nitelikli yeşil alanlar kazandırılacak.

- Yeni yapılacak yollar ile İnciraltı’ndaki yeni günübirlik tesis alanlarına ulaşım daha kolay olacak.

- Şehrin nefesini kesmeyen, gökdelen imarı olmayan yeni konut alanları kazandırılacak.

- İzmir’in yeni merkezi İnciraltı olacak.

- Şehrin iki yakasını buluşturacak, İnciraltı ve Karşıyaka arasına yapılacak körfez geçişi ile ulaşım hızlanıp, kolaylaşacak.

- İzmir körfez geçiş projesi üzerine yapılması düşünülen yapay ada şehrin yeni sembolü olacak.

- İnciraltı’na gelen turistler şehir merkezine Tranvay ile rahat ulaşım sağlayacak,  İzmir ve çevresindeki tarihi yerleri kolayca gezebilecek.

- İnciraltı’na gelen turistlerin yaratacağı ticaret hacmi şehrimizin ekonomisini canlandıracak.

İZMİRLİLER OLARAK HİZMETTE SABIRSIZIZ.!!!

İzmir’in, İnciraltı Kent Ormanı karşısında bulunan, artık tarım yapılamayan 5 milyon m2 lik alanda yapılacakları bilerek;  sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Karabulut, “40 yılı aşkın süredir İnciraltı’nın İzmir ekonomisine kazandırılması için çalıştaylar ve birçok toplantı yapıldı. 2013 yılında İnciraltı planı çıktı, ardından açılan davalar ile iptal edildi. 65. Hükümetin kurulması ve İzmir’den Başbakan çıkması ile artık çözümün olacağına inanıyor ve güveniyorduk. İzmirli Başbakan Sn.Binali Yıldırım’ın uzlaşmacı yapısı ve çözüm iradesi ile Kasım 2016 tarihinde “İnciraltı Planlansın” talimatı ile çalışmaları başlatmıştı. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan ve İzmirli Başbakanımız Binali Yıldırım, sizlerin de yakından bildiği gibi İzmirliler olarak hizmette sabırsızdır. Şehrimize yapacağınız ilk ziyarette’de vereceğiniz müjdeleri sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü; “İnciraltı 2.Nesil Platformu olarak 2016 Mart ayı itibari ile İzmir Valimiz’den başlayarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı, İzmir Milletvekillerimizi, AK PARTİ, CHP ve MHP İl ve ilçe başkanlarımızı, 34 Meslek Odası ve sivil toplum örgütünü, 15 İzmir basın temsilciliğini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde İnciraltı’nın İzmir ekonomisi için önemini bir kez daha gördük. Gösterilen ilgi ve desteklerinden dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.