İnciraltı imar sorunu Başbakanın Talimatıyla Çözülüyor

İnciraltı imar sorunu Başbakanın Talimatıyla Çözülüyor

AK Parti İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat doğrultusunda, İnciraltı imar sorununa ilişkin çalışmalara start verildiğini duyurdu.

A+A-

EXPO sürecinde yapılan İnciraltı imar planı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava ile iptal edilmişti. 1973 yılından beri çözülemeyen planlama sürecine ilişkin olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü çalışmaları başlattı. Yıllardır planları çeşitli sebeplerle iptal olan İnciraltı bölgesinde, imar planlarının yaptırılması ve tamamlanması için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine harekete geçen AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Kemaletin Cengiz Tekinsoy ile konunun çözümü için bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi hem turizm merkezi hem de doğal sit alanı olan İnciraltı bölgesinde planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uhdesinde bulunuyor. Kaya'nın, Genel Müdür Tekinsoy ile yaptığı toplantıdan, turizm ve doğal sit alanı olan bölgede koruma kullanma dengesi gözetilerek bir plan çalışması yapılması, sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülmesi ve toprak sahiplerinin mağdur edilmemesi kararı çıktı.

Başbakan Yıldırım'dan 'sorunu çözün' talimatı 
Buna göre, İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı Turizm Merkezi İzmir-Çeşme Otoyolu ile İzmir Körfezi arasında kalan 690 ha'lik alanda planlama çalışması yürütülecek. 690 ha'lik İnciraltı bölgesi, şehirleşme baskısı altında, hak sahiplerinin yıllardır beklediği büyük bir sorun olarak İzmir'in önünde büyümenin engeli olarak duruyordu. Bölgedeki imar probleminin ortadan kalkmasıyla birlikte, kentin önemli bir sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine harekete geçtiklerini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir Milletvekili olan, kenti ve kentin sorunlarını iyi bilen Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla birlikte büyük bir şans yakaladığımızı her fırsatta dile getirmiştik. Sayın Başbakanımızın özel ilgisiyle İzmir’e olan yatırımların, projelerin, icraatların yıldırım hızına kavuşmasını tüm İzmirliler görüyor ve takdir ediyor. İnciraltı imar sorunu da yine şehrimizin sorunlu gündemlerinden biriydi. Sorunu iyice teşhis edip, kimseyi mağdur etmeden, Başbakanımızın talimatları ve İzmirlilerin talepleri noktasında Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde gerekli çalışmaları başlattık" dedi.

İnciraltı kentin yeni cazibe merkezi, sağlık ve termal turizm alanı olacak
İki ay önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen ve konuyla ilgili bir çalışma toplantısı gerçekleştiren Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de bir araya geldik ve beraber bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Kendilerinin hazırladığı bir plan teklifi var. Geçmişte de bakanlık tarafından yapılmış bir plan çalışması var. Doğal sit alanının korunması ve gelecek kuşaklara taşınması önceliğimiz. Bu alanın planlarının yapılarak şehrimize kazandırılması da İzmir'in gelişimi açısından önemli bir mecburiyet. Sağlık ve termal turizm alanı olarak bölgeyi planlamayı düşünüyoruz. Planı yapma yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda. Ancak sürece ilişkin her aşamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmeye devam edeceğiz. Yine süreç içerisinde arsa sahipleriyle bir araya gelerek onların da fikir ve düşüncelerini alacağız. Ayrıca İzmir'e kazandırılacak büyük bir eser olan İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin bir ayağı da bu bölgemizde olacak. İzmir Körfez Geçiş Projesi ile birlikte, İzmir'imiz bir gerdanlık kazanacak. Kentin iki yakası birbirine bağlanacak. İnciraltı imar sorununu da çözüme kavuşturarak söz konusu bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.