İmar Hukuku Sempozyumu Çeşme'de Devam Ediyor

İmar Hukuku Sempozyumu Çeşme'de Devam Ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Uygulamaları konulu "İmar Hukuku Sempozyumu" Çeşme’de bir otelde başladı.

A+A-
Sempozyumda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Veli Böke, yıllardır karşı karşıya gelen kurumlar gibi görünen yargı camiasıyla yerel yönetimler ve akademisyenlerin ilk kez bir araya geldiğini vurgulayarak "Kentsel dönüşüme ivme kazandırma ve sorunlara çözüm arayışıyla ilgili beyin fırtınası gerçekleştireceğiz. İleriki dönemde plan parselasyon, ÇED ve çevre davalarıyla ilgili de toplantılar yapmak istiyoruz." diye konuştu.
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ise konuşmasında kentsel dönüşüm konusunda ilk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini, burada tarafların sorunlarını ortaya koyacağını ve birlikte çözüm yolları aranacağını belirtti.
 
"Buradan çıkan sonuç belki yeni bir yasal düzenleme gerektirecek belki de uygulamada ve yargılamada sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayacak" diyen Uçar, kentsel dönüşümün öneminin yaşanan acı depremlerle hatırlandığına işaret etti.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, anayasa ve ilgili yasalarda "idari yargının yerinde denetim şeklinde uygulanamayacağı ve idarenin takdir yetkisini kaldıracak biçimde kararlar verilemeyeceğinin" belirtilmesine rağmen bunun kentsel dönüşüm konusunda uygulamaya geçirilemediğini söyledi.
 
Toplantıda konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, akademi olarak ülkenin birlik ve beraberliğini koruyan, milli ve manevi değerlerini benimseyen hakim ile savcılar yetiştirdiklerini, 3 yılda 5 binden fazla hakim ve savcıyı ülkeye kazandırdıklarını anlattı.

Danıştay ve bölge idare mahkemesi üyesi hakimleri, savcılar, kentsel dönüşüm uygulayıcı kurumları, belediye başkanları, yerel yönetimleri hukuk müşavirleri ve akademisyenlerin katıldığı sempozyum 18 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.