İller Bankası'nın 120 Dönümlük Arazisine Konut İmarı

İller Bankası'nın 120 Dönümlük Arazisine Konut İmarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Buca Kaynaklar’da 120 dönümlük araziye yeni imar planı yaptı. Parsel sahiplerinin İller Bankası’na devrettiği arazilerle birlikte orman ve hazine mülkiyetindeki yerler de yeniden düzenlendi. Emsal, 0.5'ten 1'e çıkarılırken b

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülkiyetleri geçtiğimiz yıl İller Bankası’na devredilen Buca Kaynaklar’daki 120 dönüm alan için planlama yaptı. Kaynaklar’da bulunan FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle kapatılan Nokta Koleji ile Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur’a ait havuzlu villaların da bulunduğu alanın hemen bitişiğindeki araziler için yapılan düzenleme onaylandı.

Mevcut imar planında Belediye Hizmet Alanı, Teknik Altyapı Alanı, Konut Alanı, Ticaret Alanı ve Özel Orman Alanı yapılaşma koşullarındaki alanın Konut Alanı, Ticaret+Konut Alanı, Özel Eğitim Alanı, Park Alanı, Rekreasyon Alanı ve Teknik Altyapı Alanına dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi bakanlık oluruyla vize alırken plan askıya çıkartıldı.

NELER VAR?

Düzenlemeye göre daha önce 0.5 düşük yoğunluklu “konut alanı” olan bölgenin imarında yapılan düzenlemeyle emsal 1’e çıkartıldı. Sadece konut yapılabilen alanda ticaretin de yapılmasının önü açıldı. Buna göre, 120 dönümlük arazinin 80 dönümü konuta, 13 dönümü ticarete ayrıldı. Geriye kalan alanlar ise özel eğitim alanı, teknik altyapı hizmetleri alanı ve rekreasyon alanı olarak üç farklı kategoride sınıflandırıldı.

Bakanlığın yaptığı yeni planlama alanı İzmir Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali ile Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği’ne ait uygulama otelinin karşı tarafında yer alıyor. Gürmar Soğuk Hava Depoları’nın dibinden itibaren ormana doğru ilerleyen yeni planlama alanında havuzlu villalar ve lüks site bulunuyor. Bölgeye ulaşım çevreyolunun Kaynaklar ayrımından sağlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.