İdari Mahkemeye Tramvay Davası: İmar Planı Yok

İdari Mahkemeye Tramvay Davası: İmar Planı Yok

İmar planı olmayan tramvay projesinin yüksek kaza riski içerdiğini iddia eden 355 İzmirli, İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Tramvay imalatları ile Göztepe altgeçit inşaatının iptali için mahkemeye başvuran avukat Turan, “Vatman değil, ‘Batman’ ve ‘Süpermen’

A+A-

İzmir'de 355 kişi Konak-Karşıyaka Tramvay imalatları ile Göztepe altgeçit inşaatının iptali için avukatları Mustafa Kemal Turan aracılığıyla İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Kent planına uymayan tramvayların yüksek kaza riski içerdiğini ifade eden avukat Turan, "Normal bir insanın yetenekleriyle bu tramvayı kullanmak imkansız. Bizim iddiamız vatman değil, 'Batman' ve 'Süpermen' bile bu tramvayı zor hareket ettirir. Proje her açıdan yanlıştır ama en yanlış tarafı kaza riski oranının çok yüksek olmasıdır. Tramvayda korku ve gerilim filmi çekmek için çok aranan bir film platosu gibi olacak. Bu kaçak yapılaşma büyük bir bela haline gelmeden acilen bilimin ve hukukun süzgecinden geçmesi gerekiyor" dedi. Avukat Turan, açılan davalarla ilgili olarak müvekkilleriyle birlike tramvay inşaatının sürdüğü Güzelyalı Göztepe Deniz Atı Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Daha önce de Büyükşehir önünde Balçova Arsa Mağdurları için yaptığı Noel Baba, sahte para ve kefenli eylemlerle gündeme yaratan Turan'ın basın açıklamasına bu kez çizgi film kahramanları Batman ve Süpermen posterleri damgasını vurdu.

'Avrupa'da istifa nedeni'

Turan, "Bir aksilik olmasın diye biz hem Konak tarafına hem Karşıyaka tarafına hem de Göztepe'deki kaçak altgeçide ayrı ayrı yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtık. Mahkemeye diyoruz ki, imar plansız kaçak yapıları durdur. İmar planı yapmıyorlar, çünkü yapılsa yanlışlıklar ortaya çıkacak. Dedektif gibi takip ettik, belgeleri bulduk, davayı açtık. Bu Fransa'da, İngiltere'de istifa nedenidir" dedi. Konak ve Karşıyaka tramvaylarının ana ulaşım master planı olmadığını söyleyen Turan, "Bunlar imar plansız, kaçak gecekondu tramvayı. Görsellerde insanları kandırıyorlar. Şair Eşref Bulvarı'nı bomboş göstererek tramvay koyuyorlar. Tramvayların durma mesafeleri 7 metre. Şehir içinde bu büyük bir tehlike demektir. Bizim iddiamız vatman değil, Batman ve Süpermen bile bu tramvayları zor kaldırır. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası da aynı eleştiriyi yapıyor. Ama kimsenin dinlediği yok" dedi.

'AVM'ler için mi?'

Plansız, projesiz tramvayın ihalesinde bile hukuksuzluk yaşandığını ifade eden Turan, "Düşük fiyat veren firmalar gerekçesiz reddedilmiş. Burada metrodan gelen yolcu zaten bir firmanın yapacağı alışveriş merkezine gidecek. Acaba bu sahildeki yolcuları da aynı alışveriş merkezine göndermek adına mı yapılıyor? Tramvay, Karşıyaka'da da başka bir alışveriş merkemizine mi götürecek. Bu iki alışveriş merkezi haricinde herkes bu tramvaydan fitil fitil çekecek. Biz 335 kişi olarak mahkemeye başvurduk. Kıyıya daha yeni düzenleme yapmışlardı. Şimdi tasarladıklarını söküyorlar. 6 ay önce kafalarında tramvay diye bir şey yokmuş demek ki. Böyle rezalet olur mu?" diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.