İBB'nin Lunapark Gazinosu Arazisini Satın Alması Yargıya Taşındı!

İBB'nin Lunapark Gazinosu Arazisini Satın Alması Yargıya Taşındı!

İBB Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Vatan Caddesi üzerinde yer alan Lunapark Gazinosu'nun arazisi 370 milyon TL bedelle İBB tarafından alınmasını değerlendirdi. Konu yargıya taşındı.

A+A-

İBB Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Lunapark Gazinosu arazisinin belediye tarafından satın alınmasıyla halkın parasının çarçur edildiğini, İBB’nin zarara uğratıldığını bu yüzden konuyu yargıya taşıdıklarını açıkladı.

Gülsever, CHP’li Meclis üyeleri ile birlikte, Lunapark Gazinosu’nun İBB tarafından satın alınmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Söz konusu arazinin satın alınmasıyla ilgili İBB Meclis’inde yeterince konuşturulmadıklarını belirten Gülsever, 370 milyon TL’lik satın almayı “akıl dışı” olarak nitelendirdi. Arazinin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının ortağına ait şirketten, yüksek bir fiyatla satın alındığını dile getiren İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gülsever, ''Arazinin İBB tarafından satın alınması ile ilgili teklifte biz grup olarak Mecliste evet oyu verdik. Ancak o teklifte arsanın kaç liraya satın alınacağı belirtilmemişti. Arazinin 370 milyon artı KDV’ye satın aldığını daha sonra öğrendik” dedi. Yapılan kıyakların göstergesi CHP Grup Başkanvekili Gülsever, arsanın değerinin, ödenecek rakamın çok altında olduğunun ekspertiz raporlarıyla da ortaya konduğunu ifade eden Gülsever, İBB’nin zarara uğratıldığını söyledi. Gülsever, “Bu satın alma hikâyesi yandaşlara, akrabalara, eşe, dosta nasıl kıyaklar geçildiğinin göstergesidir. Bu para İstanbul halkının parasıdır. CHP’nin bütün meclis üyelerinin imzası ile konuyu yargıya taşıdık'' şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.