Hazineye Ait Tarım Arazileri Şartlı Satılabilecek!

Hazineye Ait Tarım Arazileri Şartlı Satılabilecek!

Torba Yasa'da kabul edilen maddeye göre belediye mücavir alan içerisinde kalan tarım alanları, kullanan kişilere doğrudan satılabilecek. Hazine tarafından satışı yapılacak olan arazinin sadece tarımsal amaçlı kullanılması şartı getirilecek.

A+A-

Torba Tasarı olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 22 maddesi daha TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a yeni düzenlemeler bulunuyor.

Hazineye ait olup, belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan araziler kullanıcılarına doğrudan satılabilecek. Ancak satışı yapılan arazilerin yalnız tarımsal amaçlı kullanılması gerekecek.

Araziler, rayiç bedelin üzerinden satılacak. Bu bedel taksitli olarak ödenebilecek. Taksitle ödeme seçeneğinin seçilmesi halinde, bu bedelin yüzde 30'u en geç üç ay içinde, kalanı ise en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte kanuni faizi ile birlikte ödenecek.

 Belediyeye bedeldiz devir

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan, Maliye Bakanlığınca tespit edilen ve üzerinde yapı bulunan Hazineye ait taşınmazlar öncelikle yapı sahiplerine satılacak ya da belediyeye bedelsiz olarak devredilecek. Yasa ile bunun için yapının 19 Temmuz 2003'ten önce yapılmış olması şartı 31 Aralık 2009 olacak.

Mükellef adresini bildirmeyebilecek

Mükellefler artık ikametgah adresi değişikliklerini vergi dairelerine bildirmek zorunda kalmayacak.

Vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğretim yurtlarında barınan öğrenciler ve Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan öğrenciler ayrıştırılacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini tamamlamaları için kuruma ait yurtlardaki öğrencilerin barınmalarının önündeki süre kısıtlaması kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.