Hasdal Yeni Şehir İmar Planı Askıda!

Hasdal Yeni Şehir İmar Planı Askıda!

İstanbul Eyüp-Hasdal bölgesinde Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın da içinde bulunduğu 4 milyon 550 bin metrekalik alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

A+A-

İstanbul Eyüp-Hasdal bölgesinde Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın da içinde bulunduğu, 455 hektarlık yani 4 milyon 550 bin metrekalik alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 7 Nisan 2017 tarihinde askıdan indirilecek.

Hasdal'da Milli Savunma Bakanlığına tahsisli bir kısım taşınmazların Esenler Belediyesi’ne devredilmesi hususunda, Milli Savunma Bakanlığı ve Esenlerler Belediyesi arasında 29 Nisan 2015 tarihli Protokol imzalandığı, bahse konu olan Komutanlıkların taşınacağı kışlalarda mevcut birlikler ile entegrasyonu sağlayacak şekilde konuşlanması için ihtiyaç duyulacak imar planı, imar uygulaması, bina ve tesisleri için hazırlanacak mimari proje (ön mimari ve uygulama projeleri) çerçevesinde altyapı, sosyal donatı ve çevre düzenlemesi Esenler Belediyesi tarafından tamamlandıktan sonra bu kışlaların transferi gerçekleşmesinin akabinde belirlenen parsellerin, Milli Savunma Bakanlığı adına olan tahsis kaldırılarak Esenler Belediyesi adına devri yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı ve Esenler Belediyesi arasında imzalanan Protokolün 2/ç maddesinde “… Orgeneral Ragıp ULUĞBAY ve Hasdal Kışlaları ile Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet ÖZTÜRK Kışlasının her ölçekteki imar planları ile imar uygulamalarının BELEDİYE’ce sağlanması,..” belirtildiği üzere Hasdal Kışlasının her ölçekteki imar planları ile imar uygulamalarının yapılması Esenler Belediyesi sorumluluğunda bulunuyor.

Planlama alanında yapılaşma bulunmamakla birlikte, batı kısmında DSİ lojmanları, doğu kısmında askeriyeye ait yapılar yer alıyor.

 

4.2. PLAN NOTLARI 

1. PLAN ONAMA SINIRI İSTANBUL İLİ, EYÜP İLÇESİ, GÜZELTEPE MAHALLESİ, HASDAL VE TÜMGENERAL SELAHATTİN GÖKKARTAL KIŞLALARINI KAPSAMAKTADIR. NAZIM İMAR PLANI, PLAN PAFTALARI, PLAN NOTLARI VE PLAN RAPORU İLE BİR BÜTÜNDÜR. 

2. PLAN ONAMA SINIRI İÇERSİNDE YER ALAN KARAYOLLARI YOL KORUMA KUŞAĞININ İLGİLİ KURUMCA KAMULAŞTIRMASI YAPILANA KADAR ASKERİ ALAN KULLANIMI DEVAM EDECEKTİR. 

3. ASKERİ ALANLAR ARASINDA BAĞLANTI OLUŞTURMAK AMACIYLA YOL GEÇİŞLERİ, UYGULAMA AŞAMASINDA ALANIN TOPOĞRAFİK YAPISINA GÖRE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADAN ALTTAN VEYA ÜSTTEN GEÇİŞ OLARAK YAPILABİLİR. 

4. UYGULAMAYA İLİŞKİN HUSUSLAR 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANINDA BELİRLENECEKTİR. 

5. PLANLAMA SINIRLARI İÇERİSİNDE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NIN VE MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN UYGUN GÖRÜŞLERİ ALINMADAN NAZIM İMAR PLANI VE UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ VE REVİZYONU YAPILAMAZ. 

6. AÇIKLANMAYAN HUSUSLARDA 3194 SAYILI İMAR KANUNU VE İLGİLİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİ İLE İLGİSİNE GÖRE YÜRÜRLÜKTE BULUNAN KANUN, TÜZÜK, YÖNETMELİK, GENELGE, TEBLİĞ VE STANDARTLAR GEÇERLİDİR. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.