Harfiyat Döküm Sahalarının Yetersizliği İzmir İçin Büyük Bir Sorun

Harfiyat Döküm Sahalarının Yetersizliği İzmir İçin Büyük Bir Sorun

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, gelişen inşaat sektörüne karşın hafriyat sahalarının yetersiz olduğunu belirterek, “Bu durum hem sektörü zor durumda bırakıyor hem de çevre sorunlarına yol açıyor” dedi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası 68. İnşaat Alt Yapı Müteahhitler Meslek Grubu Meclis Üyesi Erol Eroğlu, Meclis Üyesi Talat Özışık, Komite Başkanı Vedat Demirer, Komite Başkan Yardımcısı Mürsel Bakır ve Komite Üyesi Fırat Aytekin’in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile biraraya geldiği toplantıda, sektördeki firmaların hafriyat döküm sahaları konusunda yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı. Meslek Komitesi Üyeleri, İzmir’de inşaat sektörünün hızla geliştiğini ancak inşaatlardan çıkan moloz vb. hafriyatın dökülebileceği hafriyat döküm sahalarının son derece yetersiz kaldığını belirterek, sorunun çözümü için destek istedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, inşaat sektörünün hızla gelişen bir sektör olmasına karşın hafriyat sorununun yıllardır devam eden adeta kronikleşen bir sorun olduğunu söyledi. Demirtaş, “döküm sahası sıkıntısı yaşayan firmalar bu hafriyatlarını olur olmaz yerlere dökmek zorunda kalıyor. Hem sektör zor durumda kalıyor he de çevre sorunları çıkıyor” dedi. Sektörün yaşadığı bu sorunun çözülmesi için Oda olarak her türlü girişimi yapacaklarını ifade eden Demirtaş, hafriyat döküm sahası önerileriyle birlikte başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler ve ilgili kamu kurumları nezdinde girişimde bulunacaklarını ifade etti. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.