Hacıosman Yenikapı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

Hacıosman Yenikapı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak?

Hacıosman Yenikapı metro hattı test sürüşüne başladı. Hattın Aralık 2017’de hizmete açılması planlanıyor.

A+A-

Günde 450 bin insana hizmet verecek olan Hacıosman Yenikapı metro hattında sona gelindi. Test sürüşleri başlayan Hacıosman Yenikapı metro hattının Aralık 2017’de hizmete açılması planlanıyor. 

Hatta kullanılacak 68 yeni metro araçlarından 8’i raylara indi. 

Hacıosman Yenikapı metro hattının 160 vagonlu olarak planlandığını belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş, hattın yüzde 30 daha fazla yolcu taşıyacağını söyledi.

SÜRÜCÜRÜZ VAGONLAR

Vagonların sürücüsüz de çalışabileceğini belirten Topbaş, ileri teknoloji ile üretildiklerini açıkladı. 

Vagonların yüzde 42’sinin yerli olduğunu belirten Topbaş "Bu vagonların özellikleri var. İnsansız bir sistem olarak çalışacak. Yani sürücüsü yok sistem tamamen kendi elektronik bir yazılımla depo alanlarında gidebilecek, devreye girebilecek ve sistem çalışacak. Bu araçlarda özellikle yerli üretimi önemsediğimiz için yüzde 42’si yerli olduğunu ifade edebiliriz. Gelecekte bu daha da artacak" dedi.

ELEKTRİK ÜRETECEK

Vagonların fren yaptığı zaman elektrik ürettiğini ifade eden Topbaş, “"Fren yaptığı zaman elektrik üretiyor ve diğer firen sistemlerindeki elektrik kullanımındaki enerji ünitesini buradan destekliyor. Titreşim ve ses minimize edilmiş durumda artık içindeki yolcu konforu oldukça yüksek böylece insanlar bu metro hattını kullanırken kitabını okuyabilir sessizce. Arzu ettiğimiz şu İstanbul’da 2019’da 6-7 milyon insanın rahatlıkla metro kullanabileceği bir sistemi oluşturmak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.