Göztepe Stadının İmar Planı Değişecek

Göztepe Stadının İmar Planı Değişecek

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin yeni yapılacak olan Göztepe Stadı’nın imar planına itiraz etmesinin ardından kulüp ile Oda yöneticileri arasında uzlaşma sağlandı. Buna göre, kulüp, Bakanlığa dilekçe ile başvurarak planda değişiklik yapılmasını ist

A+A-

Güzelyalı semtinde yapılması planlanan Göztepe Stadı’nın imar planına Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi itiraz etmişti. Yapı yoğunluğu, yükseklik ve ticari kullanım alanı yönünden yapılan itiraza Göztepe camiasından çok sert tepki gelmişti.

‘İZMİR RUHU’ MASADA

Yaşanan gelişmeler üzerine kulüp ve Oda yöneticileri arasında karşılıklı yapılan görüş alış-verişlerinde önemli bir yol kat edilirken son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdürlüğü ile ortak bir görüşme yapılması sağlandı. Yapılan görüşmede odanın yapmış olduğu itirazlar ele alınırken kulübün odanın yapmış olduğu itirazları kabul ettiği ve uzlaşmanın sağlandığı öğrenildi. Göztepe Spor Kulübü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na stat çevresindeki yapı yoğunluğu, ticari kullanımı öngören ve yüksekliği düşüren imar planı değişikliğine ilişkin dilekçe ile talepte bulundu.

SEPİL: SORUN ÇÖZÜLDÜ

Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine inşa edilecek 20 bin 35 kişi kapasiteli yeni statla ilgili imar plan değişikliğine Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin yaptığı itirazla ilgili sorunun aşıldığını belirten Sepil, "Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ile uzlaşma sağladık. Stat inşaatına başlıyoruz. Ankara'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Şehir Plancıları Odası da toplantıda yer aldı. Uzlaşma kültürünü hayata geçirdik. Sadece plan notlarında bir takım değişikliğe gittik" dedi.

TEMELİ KISA SÜREDE ATILACAK

Stat yüksekliğine itiraz edildiğini hatırlatan Sepil, "Oda, şehrin siluetinin bozulduğunu dile getirmişti. Oysa stat, bitişikteki Fatih Koleji ile aynı yükseklikte. Sorun elektrik direklerinden kaynaklanıyordu. Biz de plan notlarında bunu beyan ettik, sorun çözüldü. Süreç kaldığı yerden devam ediyor. En kısa sürede görkemli bir temel atma töreni düzenleyeceğiz" diye konuştu. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi adını verdikleri tesisin iki yıl içinde hizmete gireceğini belirten Sepil, "Stadımıza geçtikten sonra büyük mesafeler kat edeceğiz. Kendi mabedimizde oynayacağımız günü iple çekiyoruz" dedi. TOKİ'nin maliyetini üstleneceği stadın 14 Haziran 1027'de yapılan ihalesini 218 milyon 900 bin TL'lik teklif veren Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.