Gergül İnşaat 'KARRA' Markasıyla Mobilya Sektörüne Giriş Yaptı

Gergül İnşaat 'KARRA' Markasıyla Mobilya Sektörüne Giriş Yaptı

Mavişehir Modern projeleriyle adını duyuran Gergül İnşaat ‘KARRA’ markasıyla mobilya sektörüne giriş yaptı. İzmir’de aylık 66 bin metrekare üretim kapasitesine ulaşan KARRA, İstanbul ve Ankara bayileri ile Türkiye pazarında önemli bir yer edinmeyi hedefli

A+A-

1991 yılından beri müteahhitlik hizmetlerinde bulunan Gergül İnşaat çok sayıda konsept projeye imza attı. İzmir’de binlerce insanı ev sahibi yapan, son olarak Mavişehir’de hayata geçirdiği Mavişehir Modern 1-2-3-4 projeleriyle adından söz ettiren Gergül inşaat, mobilya sektöründe de aynı başarıyı yakalayacağından emin. Sektöre çok hızlı bir giriş yapan, Katar ve İstanbul’da bayikik açan KARRA 32 bin metrekarelik kapalı alanda tek vardiyada aylık 66 bin metrekare üretim kapasitesine ulaştı. Güçlü bir teknik ekibi de bünyesine katan KARRA üretim, montaj ve pazarlama için ayrı birimler kurdu

Gergül İnşaat’ı anlatır mısınız? Ne kadar süredir inşaat sektöründesiniz?

Gergül İnşaat, faaliyetlerine 1991 yılında başladı. Bünyesinde oluşturduğu tecrübeli teknik kadrosu ile çalışmalarını sürdüren firmamız, faaliyetlerine başladığı ilk günden beri kalitesinden ödün vermeyerek, gelişmesini hızla sürdürdü. Doğruluk, Dürüstlük ve açıklık ilkelerini benimseyerek; müşterileri için en doğru çözümleri üreterek, modern çağımızın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek en doğru çözümleri şimdiye kadar sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Hem konut, hem de ticari projelerde konforlu ve lüks inşaatlar ürettik. Bu alanda en çok tercih edilen firmalardan biriyiz. Hedefimiz müşterilerimize en doğru çözümü, en doğru kaynakla, en doğru şekilde sunmak.

KALİTELİ KONUT TALEBİ SEKTÖRÜ İLERLETTİ

Tecrübenize dayanarak İnşaat sektörünün geldiği aşamayı değerlendirir misiniz?

Türkiye son yıllarda büyük bir ekonomik büyüme kaydetti. Bu ekonomik büyümenin başını inşaat sektörü çekti. İnşaat Türkiye ekonomisinin lokomotifi. Kentsel dönüşümde her ne kadar istediğimiz noktaya gelemediysek de ciddi adımlar atıldı. İnsanlarımızın kaliteli ve güvenli bina istemesi sektörün gelişmesini sağladı.

EKONOMİ SAĞLAM TEMELLERE DAYANIR, KISA VADELİ DÜŞÜNÜLMEZ

İnşaat sektörünü gelecekte nasıl bir tablo bekliyor?

İnşaat sektörü lokomotif olmaya devam edecek. Son yapılan teşvik açıklamaları, faiz ve KDV indirimleri, belirsizliklerin ortadan kalkması ile konut satışı artacak. İnşaat firmaları yatırımlarını hızlandıracaktır. Ekonomi sağlam temellere dayanıyor. Asla kısa vadeli düşünmemek gerekir. İzmir- İstanbul otoyol projesi, Ankara – İzmir hızlı tren projesi, körfez geçiş projesi, çandarlı otoyolu, sabuncubeli tüneli gibi dev projelerin tamamlanmasıyla İzmir inşaat sektörü çok hızlı bir büyüme ivmesi yakalayacaktır

İnşaat’tan sonra şimdi de mobilya sektörüne giriş yapıyorsunuz…

Evet. Mobilya üretim tesisi satın aldık. Tesis kapasitesi ve gücünün önemli değer olduğunu düşündüğümüz kurulmuş bir üretim tesisini iki Özgür Keçeci ile birlikte aldık. Yeni bir yapılanma, yeni vizyon ile sektöre güçlü soluk getireceğimize inanıyorum.

Neden mobilya sektörü?

İnşaat ve mobilya birbirine çok uzak sektörler değil. Dolaylı olarak, hatta bana göre doğrudan bu sektörün içerisindeyiz. İnşaat firmaları konut teslimlerinden önceki son aşamada sabit mobilyaları yerleştiriyor. Son aşama olduğu için mobilya üreticilerine çok büyük iş düşüyor.  Zamanında ve kaliteli iş yapan firmalar hep tercihimiz olmuştur. Sektörde bir açık olduğunu gördük ve bir tesis alarak diğer inşaat firmalarının da sıkıntılarına çözüm olmayı planladık. Amacımız “Çözüm Ortağı” olmak.

BAZI YANLIŞLAR SEKTÖRDE ALIŞKANLIK YAPMIŞ

Mobilya sektörünün genel sorunlarını sorsak?

Bu soruya cevap vermek için erken olabilir, ama bizim gibi inşaat firmaları mobilya işlerinde çok sıkıntı çekiyor. Zamanında teslim, kaliteli üretim, düzenli montaj, anlaşma ile bire bir uyum içindeki kullanılan malzeme gibi ifade edebileceğim bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Maalesef bu sıkıntılar mobilya sektöründe alışkanlık yapmış ve kabullenilmiş durumlar. Biz yeni anlayışımızla öncelikle bunları yok etmeyi planlıyoruz.  Bu sorunların yanı sıra mobilya üretmek çok kolay.  Bu kolaylıklarından dolayı kayıt dışı üretim sektörde çok fazla. Fiyatlar ile rekabet etme durumunuz aynı şartlarda olmuyor. Meslektaşlarıma kurumsal olan ve ileride müşteri hizmetlerine ulaşabilecekleri firmaları tercih etmelerini öneriyorum. 

KONUT VE OTEL PROJELERİNE HİZMET VERECEK

Ürün çeşitlerinizden bahseder misiniz? Daha çok hangi ürünlerde iddialı olacaksınız?

Biz konutların sabit mobilyalarını öncelikli üretmekteyiz. Bu grup içine çelik kapı, iç kapılar, mutfak, banyo, giyinme odaları ve bunların yanında özel istenen kiler dolapları ve çamaşır odası dolapları gibi ürünleri hem fabrika teslimi, hem de şantiye teslimi hizmeti vererek üretim gerçekleştirmekteyiz. Bahsettiğim ürünlerin bilindiği adı ile lake, kaplamalı ve hazır malzemelerden işleyerek müşterinin istediği renk ve tarzda tasarımlarını beğenilere sunarak üretim yapmaktayız. Tasarım yaparken deneyimli kadromuz ile belirlediğimiz standartlar içinde çalışıyoruz. Sadece konut sektörüne hizmet vermek istemiyoruz. İlgilendiğimiz ve görüşmelere devam ettiğimiz otel mobilyası projelerimiz de vardır.  Yangın dayanımlı -ki BS standartlarına göre sertifika aldık. Kapı üretimiz de vardır. Üretim yaptığımız kapılar 30 ile 120 dakika yangın dayanımlı ve istenilen tarzda ( camlı, camekânlı, yüksek veya geniş) olabilmektedir. Çözüm ortaklı hizmet vermeyi hedeflediğimiz için tasarım ve planlama bölümlerinde çalışan arkadaşlarımızın sayılarını da artırdık. Zamanında teslim ve doğru satış fiyatları ile ürün satabilmek adına ERP sistemini şirket bünyesinde yapılandırdık. Müşteri memnuniyetini ön planda düşündüğümüz için özellikle montaj durumunu ERP kurgusu üzerinden günlük takip etmekteyiz. Elbette önemli olan işi almak, sözleşme imzalamak değil, işi zamanında ve istenilen kalitede teslim etmektir.

AYLIK 66 BİN METREKARE ÜRETİM KAPASİTESİ

Sizi sektördeki diğer firmalardan ayıran bir özelliğiniz var mı?

Mobilya olarak hitap ettiğimiz kesimin sıkıntılarını bildiğimiz için, tüm bölümlerimizde gerekli tedbirleri aldık. Önemli bir avantaj sağladığımızı düşünüyorum. Fabrika donanımımız ise Türkiye standarlarında iyi bir güce sahip. 32 bin metrekare kapalı alana sahibiz. Tüm birimler ayrı ayrı bölümlerde, üretim hattı orta noktasında kurulu. Montaj ve sevkiyat hattı ile birbirine bağlı. Aylık tek vardiyada 66 bin metrekare iş yapabilme kapasitesine sahibiz. Bu rakamda yaklaşık 500 dairenin ahşap işlerini üretip montajının yapılabilmesi anlamına gelmektedir. Bahsettiğim ürün gruplarını tek çatı altında yapabilen sayılı tesislerin başında gelmekteyiz. Çok önemli bir artı durum olarak değerlendirmek gerekir.  İnşaat firmaları tek bir firmadan tüm ürünleri almayı tercih ediyor. Teknolojik olarak son dönemlerde iyi sayılan makine parkuruna sahibiz. Bunların içinde cila hattımız ise Türkiye’nin en donanımlı ve üstün kapasiteli  hatlarından bir tanesidir. Parlak, mat, ipek mat, UV, poliüretan, akrilik veya su bazlı tüm lake ve cilalı yüzey yapabiliriz. Hatta ilave olarak aldığımız pasta-polish makinesi ile high gloss parlak yüzey cila işlemi yapabilmekteyiz. Kısaca siz renk, model, tarz hayal edin bir size gerçek renklerle, doğal malzemelerle hayalinizi gerçekleştirelim.

KATAR BAYİSİ AÇILDI, SUUDİ ARABİSTAN BAYİSİ AÇILIYOR, 4 ÜLKEDE ANLAŞMA AŞAMASINDA

Biraz satış ağınızdan ve pazardan biraz bahseder misiniz? İhracat yapacak mısınız?

Biz üretim gamımıza göre iki grup altında satış organizasyonu yapacağız. Sabit mobilya satışını “KARRA CONTRACT” bayileri ile tüm Türkiye genelinde yayılacak şekilde düşünüyoruz. Şimdiden İstanbul’da bayimiz satışa başladı. Önde gelen inşaat firmaları ile yakın temas halindeyiz.  Katar da yeni bayimizin açılışını yaptık. bazı Türk firmaları ile birlikte Katar da inşallah iyi satışlarımız olacaktır. Suudi Arabistan için bayilik anlaşması yaptık, mağazamızı da önümüzdeki günlerde açmayı planlamaktayız. Bahreyn, Fas, Azerbaycan ve İran ile ilgilide bayilik görüşmelerimiz devam etmektedir.

İLERLEYEN DÖNEMLERDE EV MOBİLYA GRUBU DA ÜRETECEĞİZ

Gelecek planlarınız neler?

 “KARRA” markasının bilinirliğini artırmayı planlıyoruz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da mağazalar açmak istiyoruz.  Kapı, mutfak veya banyo alacak olan kişilerin önceliğini KARRA olacak. Ekip olarak bunu yapabilecek gücümüz var. Ayrıca yeni yatırımlarımız devam edecek. “KARRA CONSEPT” olarak ilerleyen dönemlerde ev grubuna yönelik yemek odası, yatak odası ve koltuk grupları üretmeyi de planlamaktayız. Geleceğe umutla bakıyoruz.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.