“Gayrimenkul Alana Vatandaşlık Hakkı İnşaat Sektörünü Şahlandırır”

“Gayrimenkul Alana Vatandaşlık Hakkı İnşaat Sektörünü Şahlandırır”

İzmir Müteahhitler Federasyonu(İMFED) başkanı Ziya Dağlıer 1 milyon dolar ve üzeri gayrimenkul alana vatandaşlık hakkı verilmesi kararını çok olumlu karşıladıklarını, bu kararla birlikte yeni yılda yabancıya konut satışında rekor beklediklerini ifade etti

A+A-

Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alana vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili yönetmenlik dün resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.  Yeni yönetmenliğin döviz artışından dolayı zor günler geçiren inşaat sektörüne can suyu olması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İMFED başkanı Ziya Dağlıer, “Hükümetimizin almış olduğu çok isabetli bir karar. Dövizin bu kadar hızlı arttığı bir dönemde ülkeye inşaat sektörü üzerinden döviz sokmayı hedefleyen olan bu karar hem Türkiye ekonomisi hem de inşaat sektörünü şahlandıracaktır. Bu karar yabancıya konut satışını büyük oranda arttırır” dedi.

TÜRKİYE’DE DÜNYANIN EN NİTELİKLİ KONUTLARI ÜRETİLİYOR

Türkiye’de dünyadaki en nitelikli konutlarının inşa edildiğini belirten Dağlıer, “ Türkiye inşaat sektöründe dünyanın ilk 10 ülkesinden biri. Türk müteahhitlerin yurtdışındaki müteahhitlik hizmetleri son 10 yılda olağanüstü arttı. Yurtiçinde de inşaat projeleri çok hızlı bir ilerleme kaydetti. Dünyanın en kaliteli inşaat malzemelerini üretmeye başladık. Türkiye’nin çok güçlü inşaat şirketleri ve iddialı projeleri var. Hem İzmir’de hem de Türkiye genelinde yabancıların ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte konutlar üretiliyor. Türkiye’nin eşsiz coğrafyasını da göz önünde bulundurursak yabancı yatırımcılar gönül rahatlığıyla Türkiye’yi tercih edebilir” ifadelerine yer verdi.

GAYRİMENKUL SERTİFİKASINI DESTEKLEYEN BİR DÜZENLEME

Gayrimenkul alana vatandaşlık ve gayrimenkul sertifikası ile Türkiye’nin yabancı yatırımcı için fırsat ülke haline geldiğini belirten Dağlıer sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Gayrimenkul sertifikası ile yurtdışı yatırımcısının önündeki bürokratik engeller kaldırıldı. Sadece sermayesini getirip Türkiye’deki bir projeye ortak olabiliyorlar. 1 milyon TL ve üzeri gayrimenkul alana vatandaşlık hakkı, gayrimenkul sertifikasını destekleyici bir unsur olabilir. Bu iki düzenleme ile birlikte Türkiye yabancı yatırımcılar için çok cazip bir ülke haline geldi. Yeni yılda hem gayrimenkul ihracı hem de yabancıya gayrimenkul satışında patlama bekliyoruz. Yurtiçi pazarında da iyi gelişmeler olacağına ve ekonominin lokomotifi olan inşaatın çok daha iyi bir noktaya geleceğini ümit ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.