Foça Fransız Tatil Köyü Satılıyor

Foça Fransız Tatil Köyü Satılıyor

Foça'da yıllardır atıl durumda bekletilen Fransız Tatil Köyü ve bitişiğindeki orman arazisi için özelleştirme kararı alındı. Özelleştirilecek olan 284 dönümlük arazide yeni yapılaşma izni verilmeyecek. Mevcut yapılar restore edilerek kullanılacak.

A+A-

İzmir Foça'da yer alan Fransız Tatil Köyü, aklaşık 12 senedir Hazine mülkiyetinde atıl kaldı. Köy için şimdi ise özelliştirme kararı alındı.

Foça'daki Frnasız Tatil Köyü 2020'ye kadar özellştirilecek. Tesis için Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlandı ve Özellştirme İdaresi Başkanlığı, 2020'ye kadar özelleştirme karfarı aldı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yatırımcıların da harekete geçtiği öğrenildi.

Foça Fransız Tatil Köyü 143 bin metrekare alana sahip. Köy, bitişiğinde yer alan yer 141 metrekarelik orman arazisi ile birlikte özelleştirilecek. Özelleştirme öncelikle satış olarak yapılacak, talep gelmemesi durumunda ise kiralanma ya da özel sektörle kâr payı ortaklığı da gündeme gelebilecek.


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Burayı işletecek kişinin yazlık veya konut yapma gibi bir şansı yok. Sadece mevcut binalar restore edilebilir" açıklamasında bulundu. Foça Turizm Derneği (TUDER) Kurucu Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ise mutlaka taliplilerin çıkacağını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.